НАЧАЛО Други

Светът може да се размине с рецесията през 2024 година

19.12.2023 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Светът може да се размине с рецесията през 2024 година

Очакваното забавяне на глобалния растеж през 2024 г. контрастира с оптимистичните нагласи за икономиката на САЩ, дължащи се на гъвкавата позиция на Федералния резерв.

Докато “миролюбивият” подход на Федералния резерв засили перспективите пред американската икономика и насърчи оптимизма при по-рисковите активи, ангажиментът на Европейската централна банка и Английската централна банка да поддържат по-високи лихвени проценти за продължителен период от време създаде несигурност по отношение на икономическите перспективи на Европа.

Различни известни банки и финансови експерти споделиха прогнозите си за икономическия растеж, инфлацията, политиката на Фед и очакванията си за различните класове активи.

Източник: Reuters

Неотдавнашни данни разкриха увеличение на потребителските цени в САЩ с 3.1% през последните 12 месеца до ноември, което бележи забавяне спрямо пика от 9.1%, регистриран през юни 2022 г. Федералният резерв се стреми към равнище на инфлация от 2%.

Основният лихвен процент на централната банка понастоящем варира между 5.25% и 5.50% след кумулативно увеличение с 525 базисни точки от март 2022 г. насам. Продължават спекулациите за потенциално намаляване на лихвения процент още през март.

Източник: Reuters

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.