НАЧАЛО Финтех

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

20.05.2024 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

За отбелязване е, че тази дигитална облигация бележи първата такава в швейцарски франкове, емитирана от международна организация, със сетълменти, извършени под формата на CBDC, предоставена от Швейцарската национална банка (SNB). С продължителност от 7 години и стойност от 200 милиона швейцарски франка, приблизително $219 милиона, това е най-голямото емитиране на облигации в швейцарски франкове от 2009 г. насам.

В стратегически ход Световната банка си партнира с Швейцарската национална банка и SIX Digital Exchange (SDX), за да улесни тази новаторска инициатива. Това сътрудничество има за цел да използва технологията на споделената счетоводна книга (DLT) за подобряване на ефективността на капиталовите пазари. Чрез това партньорство плащанията за обратно изкупуване ще се приемат в токенизирани CHF чрез SDX, безпроблемно интегрирани със съществуващите финансови системи.

Хорхе Фамилиар, вицепрезидент и касиер на Световната банка, изрази благодарност за възможността да бъде пионер в емитирането на първата дигитална облигация в CHF от международна организация.

Дейвид Нюнс, ръководител на SIX Digital Exchange, подчерта значението на токенизираните пари на централната банка за сетълмент на транзакции на едро, подчертавайки ролята им за стимулиране на приемането на блокчейн в инфраструктурата на капиталовите пазари.

Мари-Клер Узиел, глобален ръководител на облигациите в Commerzbank, поздрави Световната банка за нейния новаторски успех, подчертавайки значението на партньорството между Световната банка, SNB, SDX и Commerzbank за напредъка на иновативните технологии на дългови капиталови пазари.

Ангажиментът на Световната банка за напредък в дигитализацията на капиталовите пазари е очевиден чрез нейните стратегически партньорства с доставчици на DLT инфраструктура. С предишни инициативи като издаване на дигиталната облигация на инфраструктурата на дигиталния финансов пазар на Euroclear, Световната банка остава непоколебима в усилията си да интегрира DLT в международната финансова система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Binance с нова инциатива за развитието на Web3 проектите

BNB Chain обяви партньорство с отдела за рисков капитал на Binance за въвеждане на инкубационен алианс, насочен към насърчаване на Web3 проекти в ранен етап.

14.06.2024 10:30 1 мин. четене

Fortune 500 компаниите се насочват към блокчейн според доклад на Coinbase

Според проучване на Coinbase, проведено с ръководители на компании от Fortune 500, над половината от тях в момента работят по проекти, свързани с блокчейн.

13.06.2024 15:30 2 мин. четене

Binance разкри поредната си инвестиция за развитието на блокчейн

Подразделението за рисков капитал на най-голямата крипто борса в света, Binance Labs, напредва с интегрирането на технологията за изкуствен интелект (AI) с блокчейн в най-новата си инвестиция.

12.06.2024 9:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Световната банка стартира нова блокчейн инициатива”
 1. Иван Митев,

  Незлатните пари са по-полезни от златните пари.
  Парите се изразяват с монети, банкноти и други начини.

  Сега държавната власт прилага създаващ неограничавани щети от дългове държавен метод за регулиране. Неправилността е съдбовна слабост на държавната власт.
  Въведената финансова неправилност осигурява държавен бюджет без необходими приходи и има увеличени разходи. Сгрешеният бюджет подсигурява сегашната инфлация. Поразено е националното стопанство.
  Днес, при всяка основна лихва на Централната банка е с нарастващи щети.
  За отлагане на националния крах, правителството взима заеми за плащане на щети от държавната слабост. Днешният дълг на правителството е последица от негова финансова слабост.
  С прилагане на предпазващ от щети държавен метод за регулиране, правителството е с по-малък дълг.

  Защо съгласен със създаващия неограничавани щети от дългове държавен метод за регулиране е недоволен за лоши последици от свое поведение?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.