НАЧАЛО Биткойн

Създателят на XRP иска да промени кода на Биткойн

март 30, 2022 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Създателят на XRP иска да промени кода на Биткойн

Грийнпийс, заедно с други екологични групи и изпълнителния директор на Ripple Крис Ларсен започнаха ново начинание, което има за цел да премести Биткойн от своя PoW механизъм към нещо по-малко благоприятно за околната среда.

Кампанията „Променете кода, а не климата“ ще включва пускане на реклами във водещи медийни къщи, според доклад на Bloomberg. Мисията на кампанията е да убеди Биткойн копачите, лидерите в индустрията и влиятелни хора като Илон Мъск на Tesla и изпълнителния директор на Block Джак Дорси да преработят текущия софтуерен код на мрежата и да го променят с друг метод за валидиране като доказателство за залог (PoS).

Настоящият консенсусен механизъм за доказателство за работа (PoW) е необходим за добавяне на нови блокове към Биткойн блокчейна. Докато методът досега успя да защити мрежата срещу 51% атаки, той е сериозно критикуван, защото използва много енергия. Ларсен всъщност вярва, че Биткойн ще консумира толкова енергия, колкото Япония след пет години.

Дебатът за потреблението на енергия стана по-силен през последните години, тъй като някои експерти свързват добива на Биткойн (BTC) с увеличаване на глобалните въглеродни емисии. Tesla преустанови плащанията с BTC през май 2021 г. поради опасения за околната среда

След като приема дарения в Биткойн в продължение на повече от седем години, започвайки от 2014 г., Грийнпийс също спря даренията в BTC приблизително по същото време когато Tesla поради същите опасения.

   

Втората по големина мрежа в света, Етериум, в момента също използва същия PoW алгоритъм като Биткойн. Въпреки това, тя е в процес на преминаване към PoS, който повечето хора смятат, че е по-екологичен поради значително по-ниското си потребление на енергия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Трейдър споделя алармиращо предупреждение за крипто пазара

„Сега с промяната на Етериум, Биткойн наистина е абнормалният в уравнението. Някои от по-новите протоколи, Solana и Cardano, са изградени на ниска енергия“, каза създателят на XRP пред Bloomberg.

Към момента Ларсен казва, че пътят на Биткойн е „неустойчив“. Но водещата криптовалута може да реши досадния проблем с въглеродния отпечатък, ако премине към нискоенергиен консенсус като Етериум.

Освен това той отхвърли идеята, че кампанията е борба срещу Биткойн, като отбеляза, че притежава Етериум и Биткойн и иска да види и двете криптовалути да постигнат успех. „Ако бях загрижен за Биткойн като конкурент, вероятно най-доброто, което мога да направя, е да го оставя да продължи по този път“, добави Ларсен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене