НАЧАЛО Биткойн

Създателят на XRP иска да промени кода на Биткойн

март 30, 2022 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Създателят на XRP иска да промени кода на Биткойн

Грийнпийс, заедно с други екологични групи и изпълнителния директор на Ripple Крис Ларсен започнаха ново начинание, което има за цел да премести Биткойн от своя PoW механизъм към нещо по-малко благоприятно за околната среда.

Кампанията „Променете кода, а не климата“ ще включва пускане на реклами във водещи медийни къщи, според доклад на Bloomberg. Мисията на кампанията е да убеди Биткойн копачите, лидерите в индустрията и влиятелни хора като Илон Мъск на Tesla и изпълнителния директор на Block Джак Дорси да преработят текущия софтуерен код на мрежата и да го променят с друг метод за валидиране като доказателство за залог (PoS).

Настоящият консенсусен механизъм за доказателство за работа (PoW) е необходим за добавяне на нови блокове към Биткойн блокчейна. Докато методът досега успя да защити мрежата срещу 51% атаки, той е сериозно критикуван, защото използва много енергия. Ларсен всъщност вярва, че Биткойн ще консумира толкова енергия, колкото Япония след пет години.

Дебатът за потреблението на енергия стана по-силен през последните години, тъй като някои експерти свързват добива на Биткойн (BTC) с увеличаване на глобалните въглеродни емисии. Tesla преустанови плащанията с BTC през май 2021 г. поради опасения за околната среда

След като приема дарения в Биткойн в продължение на повече от седем години, започвайки от 2014 г., Грийнпийс също спря даренията в BTC приблизително по същото време когато Tesla поради същите опасения.

   

Втората по големина мрежа в света, Етериум, в момента също използва същия PoW алгоритъм като Биткойн. Въпреки това, тя е в процес на преминаване към PoS, който повечето хора смятат, че е по-екологичен поради значително по-ниското си потребление на енергия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Трейдър споделя алармиращо предупреждение за крипто пазара

„Сега с промяната на Етериум, Биткойн наистина е абнормалният в уравнението. Някои от по-новите протоколи, Solana и Cardano, са изградени на ниска енергия“, каза създателят на XRP пред Bloomberg.

Към момента Ларсен казва, че пътят на Биткойн е „неустойчив“. Но водещата криптовалута може да реши досадния проблем с въглеродния отпечатък, ако премине към нискоенергиен консенсус като Етериум.

Освен това той отхвърли идеята, че кампанията е борба срещу Биткойн, като отбеляза, че притежава Етериум и Биткойн и иска да види и двете криптовалути да постигнат успех. „Ако бях загрижен за Биткойн като конкурент, вероятно най-доброто, което мога да направя, е да го оставя да продължи по този път“, добави Ларсен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн проби $25,000 за първи път от юни и се отдръпна

Биткойн (BTC) успя да скочи над ключовото ниво от $25,000 за първи път от средата на юни.

август 15, 2022 16:30 1 мин. четене

Binance държи най-много Биткойн (BTC) от всички крипто борси

Количеството Биткойн, държано от Binance и Coinbase, следва тенденция на спад от началото на годината. През май количеството Биткойн, притежавано от Binance, започна да се покачва, докато това на Coinbase продължи да спада.

август 15, 2022 11:34 1 мин. четене

„Биткойн ще е част от всички инвестиционни портфейли“ – Томас Фарли

Бившият президент на Нюйоркската фондова борса Томас Фарли коментира Биткойн по време на интервю за Squawk Box.

август 15, 2022 10:33 1 мин. четене

Пазарът на криптовалути достигна дъно, твърди Раул Пал

Според макро гуруто Раул Пал каза, че дъното на криптопазарите е достигнато.

август 14, 2022 13:39 1 мин. четене