НАЧАЛО Други

Суперкомпютър прогнозира 60% скок на акциите на Tesla

септември 12, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Суперкомпютър прогнозира 60% скок на акциите на Tesla

Според анализатора на Morgan Stanley, Адам Джонас, цената на акциите на Tesla може да се повиши с 60%, а 12-18-месечната цел е $400.

Сред анализаторите на Уолстрийт Джонас в момента има най-оптимистична прогноза за автомобилния производител.

Тази оптимистична прогноза Джонас приписа на суперкомпютъра Dojo на Tesla. Според анализатора този специално разработен суперкомпютър има потенциала да отвори нови пазари за компанията. Освен това той твърди, че той може да допринесе с допълнителни $500 милиарда за общата стойност на Tesla.

Джонас смята, че увеличената оценка ще бъде задвижена от ускореното приемане на мобилността и мрежовите услуги. Макар да се водят постоянни дебати относно това дали Tesla е предимно автомобилна или технологична компания, Джонас твърди, че тя въплъщава елементи и от двете.

Струва си да се отбележи, че Джонас вече беше понижил оценката на акциите на Tesla през юни. Според настоящите оценки възможностите на Dojo могат да доведат до потенциални икономии в размер до $6.5 милиарда за Tesla.

Първоначално Dojo е проектиран да обработва видео данни от автомобилния парк на Tesla, като подобрява възможностите им за автономно шофиране.

Изследователите обаче са установили приложения, които се простират извън автомобилния сектор. Според Джонас има значителен потенциал за приложение на Dojo в области като роботика, здравеопазване, сигурност и др. Освен това той твърди, че всяко устройство, оборудвано с камера, може да се възползва от възможностите на Dojo. По думите му:

Когато навлязохме по-дълбоко в Dojo, разпознахме все по-недооценената стойност на акциите. Подобно на множество други големи технологични акции на пазара, ние вярваме, че Tesla има разумен шанс да тества своите исторически върхове от $400 в рамките на следващите 12 месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.