НАЧАЛО Други

Съдът реши: Директорът на Binance няма право да напуска САЩ

28.11.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът реши: Директорът на Binance няма право да напуска САЩ

Основателят на Binance Чанпен Джао наскоро призна вината си във връзка с обвинения, свързани с неговата крипто борса.

Съгласно решение на федерален съдия от понеделник Джао е длъжен да остане в САЩ за момента.

След като бе освободен под гаранция от $175 милиона, Джао ще бъде изправен пред изслушване за произнасяне на присъда, насрочено за 23 февруари. Докато прокурорите се опитваха да попречат на Джао да напусне страната преди произнасянето на присъдата, неговият правен екип се застъпи за възможността му да пътува, като подчерта, че Джао доброволно е пристигнал в САЩ, за да се признае за виновен.

Съдията от Окръжния съд на САЩ Ричард Джоунс уточни, че Джао не може да се върне в ОАЕ “до момента, в който съдът реши искането на правителството за преразглеждане“.

Прокурорите подчертаха своята изключителна препоръка да позволят на Джао да остане на свобода до произнасянето на присъдата. Въпреки че признават, че има опасност той да избяга, те предлагат този риск да бъде управляван, като се изисква престоят му в САЩ и се предотврати завръщането му в ОАЕ.

Обвиненията срещу Джао и други лица са свързани с нарушаване на Закона за банковата тайна чрез пренебрегване на създаването на ефективна програма за борба с прането на пари. Освен това според Министерството на правосъдието те са обвинени в умишлено пренебрегване на икономическите санкции на САЩ в опит да извлекат печалба от американския пазар, без да се придържат към необходимия американски правен контрол.

Binance ще продължи дейността си съгласно преразгледаните насоки. Компанията е задължена да поддържа и укрепва програмата си за съответствие, за да се приведе в съответствие с американските стандарти за борба с прането на пари. Освен това Binance трябва да назначи независим наблюдател на съответствието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.