НАЧАЛО Други

Съдът няма да разреши на SEC да разследва Binance US

септември 19, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът няма да разреши на SEC да разследва Binance US

В хода на съдебно заседание, проведено в понеделник, 18 септември, агенцията не беше призована да оттегли искането си за предоставяне на допълнителна документация.

През второто тримесечие на 2023 г. Комисията по ценни книжа и фондови борси обвини Binance и нейния основател Чанпен Джао в управление на нелицензирана борса за ценни книжа. Оттогава насам агенцията усърдно следи активите на американските клиенти на компанията да останат на територията на Съединените щати.

Вместо да постанови окончателно решение в полза на някоя от страните, съдията предложи подход на сътрудничество, като призова и двете страни да си сътрудничат по съответните искания за разкриване на информация.

Магистратският съдия Зия Фаруки заяви:

В момента се въздържам от разпореждане за незабавно представяне или задържане на вещи. Нека да продължим да се стремим към разрешаване на проблема. Искам просто да запазим темпото.

Комисията иска уверение от Binance.US, че средствата на клиентите са защитени. Тя търси допълнителна информация относно връзката на компанията с нейния доставчик на услуги, Ceffu.

В неотдавнашен доклад борсата разкритикува SEC, че не е представила доказателства, че средствата на клиентите са били присвоени. Тя окачестви искането на SEC за допълнително проучване като “прекалено тежко” и “пресилено“.

Правните представители на Binance твърдят, че изискванията, поставени от тези показания, далеч надхвърлят всички възможни ползи. Те също така твърдят, че информацията, поискана от SEC, е несъразмерна с изискванията на заповедта за съгласие.

По време на последното изслушване съдията поиска от Binance да предостави повече подробности за съществуващото си решение за попечителство. Фаруки изрази резерви по отношение на това дали BAM (Binance.US) има пълен контрол върху техните активи, като заяви:

“Не съм напълно сигурен, че BAM (Binance.US) има абсолютен контрол върху техните активи. Нуждаем се от повече информация от тази, с която разполагаме в момента”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.