НАЧАЛО Други

Съдия отхвърли претенциите на правителството и одобри придобиването на Voyager

март 17, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдия отхвърли претенциите на правителството и одобри придобиването на Voyager

На 15 март Окръжният съд на Южния окръг на Ню Йорк отхвърли аргумента на правителството на САЩ да спре придобиването на Voyager, брокерска компания в несъстоятелност, от Binance U.S.

Решението на съда е взето, за да се защитят интересите на бившите клиенти на Voyager, които чакат да получат средствата си.

Съдия Майкъл Уайлс потвърди предишното си одобрение на плана за несъстоятелност на Voyager Digital по глава 11, който включва продажба на активи на Binance.US, за да се възстанови ликвидността и да се изплати дължимото на клиентите.

Съдът отхвърли жалбата на правителството за двуседмично отлагане на плана за несъстоятелност, обвинявайки го в защита срещу измами, кражби и избягване на данъци и поиска премахване на разпоредбата, която предотвратява съдебни действия срещу лицата, участващи в продажбата.

Въпреки това съдия Уайлс отхвърли тези обвинения, смятайки ги за преувеличени и неправилно описани, произнасяйки се в полза на продължаването на плана за несъстоятелност, като същевременно потвърди настоящото отлагане до 20 март.

На 7 март съдия Уайлс одобри Binance.US да придобие Voyager и да изплати дължимото на засегнатите клиенти с токени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Активът проби $26,000 – какво да следим?


Въпреки възраженията на Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), че преразпределението на средствата от Voyager към Binance.US ще наруши законите за ценните книжа на САЩ, 97% от 61,300 притежатели на сметки във Voyager одобриха плана за преструктуриране, в резултат на който се очаква кредиторите да възстановят приблизително 73% от стойността на своите средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене