НАЧАЛО Крипто Крими

Съдия отхвърли иска на SEC да обжалва решението по делото срещу Ripple

октомври 4, 2023 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдия отхвърли иска на SEC да обжалва решението по делото срещу Ripple

Неотдавнашно развитие на делото между SEC и Ripple разкри, че федерален съдия е отхвърлил опита на SEC да обжалва предишното решение.

След това съобщение родната криптовалута на Ripple, XRP, отбеляза ръст от над 5%.

Окръжният съдия Анализа Торес насрочи съдебен процес за април 2024 г., за да разгледа останалите нерешени въпроси по делото. Това означава, че SEC може потенциално да поиска обжалване на цялото дело след този първоначален неуспех, но само след съдебния процес по тези нерешени въпроси.

В едно знаково решение през юли федералният съд определи, че XRP не винаги може да се квалифицира като ценна книга, отбелязвайки значителна победа за индустрията на криптовалутите. Този резултат също така изтъкна уязвимост в усилията на SEC да регулира крипто сектора. Впоследствие SEC подаде жалба както срещу Ripple, така и срещу първоначалното решение.

Както е посочено в официалното съдебно решение, Съдът също така отхвърли аргумента на SEC, че повдигнатите въпроси са “контролиращи” правни въпроси поради прецедентното им значение за множество дела.

Говорителите както на SEC, така и на Ripple се въздържаха от коментари по това неотдавнашно решение. И двете страни са длъжни да представят искания за съдебен процес със съдебни заседатели до 4 декември тази година. Съдебният процес със съдебни заседатели се очаква да се проведе през второто тримесечие на 2024 г., според съдия Анализа Торес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.