НАЧАЛО Други

Съдия нареди на Celsius да върнат десетки милиони

декември 9, 2022 11:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдия нареди на Celsius да върнат десетки милиони

Съдията по несъстоятелността в САЩ, който отговаря за делото на Celsius Network, нареди на фалиралия криптозаемодател да върне криптовалути на стойност около $44 милиона.

Според информацията решението на съдия Мартин Глен ще засегне средствата на клиентите, които никога не са се докосвали до услугата на компанията за лихвени заеми, което представлява доста малка част от общите средства на клиентите, държани от Celsius.

Съгласно съдебна документация около 58,300 потребители са държали активи на стойност малко над $210 милиона в нейната лихвоносна програма „Earn Program“ или „Borrow Program„. 

Имало е обаче само 15,680 клиенти, които през цялото време са държали около $44 милиона в „Pure Custody„. Според съдията само тази група трябва да получи 100% от средствата си обратно поради правилата за „преференциални трансфери„.

Pure Custody“ включва попечителстваните сметки, които не позволяват на потребителите да теглят депозитите си поради регулаторни причини.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини


Потребителите, които са се прехвърлили от лихвоносните услуги на Celsius в „Pure Custody„, след като многобройните финансови проблеми на компанията са станали очевидни (90 дни преди фирмата да обяви фалит на 13 юли), имат право на връщане на капитала в размер до $7,575. Според информацията горепосоченото условие е определено да засегне около $11 милиона в криптовалути. 

Съобщение на компанията гласи, че потребителите, засегнати от гибелта на Celsius, които са държали пари в някоя от предлаганите от тях услуги, имат срок до 3 януари 2023 г. да предявят претенциите си.

Всичко това се случва след като криптозаемодателят стана една от най-известните жертви на крипто зимата. Celsius Network подаде документи за фалит по Глава 11, отчитайки липси от почти $1.2 милиарда в баланса си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене