НАЧАЛО Финтех

Stripe изпробва крипто изплащания с Twitter

април 23, 2022 22:25 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Stripe изпробва крипто изплащания с Twitter

Stripe продължава своите крипто начинания с нова пилотна програма, която ще позволи на някои потребители на Twitter да получават заплащане в популярната стабилна монета USDC.

Според последното съобщение на Stripe, компанията може да улесни създателите по целия свят да държат долари.

Това е малка стъпка, но платежният гигант стартира нов крипто пилот в Twitter. Този ход е част от разширяването на услугата Connect на Stripe, която позволява на бизнесът да се свързва с API за плащане на фирмата, включително нейното KYC onboarding.

Услугата позволява различни методи на плащане и всевъзможни валути и е достъпна в над 70 държави.

Тези новини показват намерението на Stripe да включи криптовалути в тази услуга, позовавайки се на трудности при продължаването на разширяването на географското покритие на фирмата.

“Докато аспектите на ‘съхранението на стойност’ на криптовалутите обикновено получават най-голямо внимание, ние разглеждаме перспективата за ‘глобални финансови релси с отворен достъп’ като поне еднакво убедителна”, се казва в подготвено изявление от Stripe. “В резултат на това проучваме начини да използваме платформи, базирани на криптовалута, за да отключим по-широк достъп.”

Това проучване доведе до стартирането на пилота за крипто плащания, който ще предложи на “избрана група от създатели в Twitter” опцията за плащане в криптовалута.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Потребител на Apple загуби $650,000 през MetaMask

Крипто плащания на Stripe

Изплащанията ще се извършват в мрежата на Polygon и в началото ще поддържат само стабилната монета USDC на Circle. Добавянето на други мрежи извън Polygon също е на дневен ред, според Stripe.

Потребителите на Twitter, включени в пилотния проект, ще могат да се включат, за да получават своите изплащания в USDC. След това те могат да ги свържат към блокчейна на Етериум или просто да ги държат на Polygon.

Очаква се различните услуги за монетизация на Twitter като Super Follows и Ticketed Spaces да интегрират пилотния модел. Super Follows позволява на потребителите да създават уникално, платено съдържание за последователи. Ticketed Spaces са Live Spaces, които позволяват на потребителите да таксуват последователи за влизане в събитието.

Пилотното предложение на Stripe също идва приблизително месец след като фирмата започна да обслужва крипто компании.

В списъка досега са крипто борсата FTX, NFT платформата Nifty Gateway, Blockchain.com и други.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене

Колумбия ще борят укриването на данъци с национална дигитална валута

Икономическия растеж на Колумбия надмина очакванията през Q3. Служител на данъчната и митническата агенция на страната също направи намек за някои планове за национална дигитална валута.

август 18, 2022 14:40 1 мин. четене

PayPal разшири набора си от крипто услуги

PayPal официално обяви пълен набор от услуги, свързани с криптовалути в опитите си да получи ‘парче от пая’ – като паят в случая е крипто пространството.

август 17, 2022 19:51 1 мин. четене

Краят на кредитните карти наближава, според централната банка на Бразилия

Ръководителят на централната банка на Бразилия Роберто Кампос Нето смята, че кредитните карти са на ръба на изчезването поради ръста на откритите плащания между различни сметки.

август 16, 2022 18:35 1 мин. четене