НАЧАЛО Други

Страхуват ли се американците за банковата индустрия в САЩ?

май 11, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Страхуват ли се американците за банковата индустрия в САЩ?

Наскоро Gallup проведе проучване, което разкри, че приблизително 50% от американците изпитват безпокойство относно сигурността на банковите си депозити поради нарастващата нестабилност в сектора.

Проучването установи, че 48% от анкетираните са изразили безпокойство за средствата, които са депозирали в банки или други финансови институции.

Сред загрижените за депозитите си 19% заявиха, че са “много притеснени“, а 29% – че са “умерено притеснени“.

От друга страна, останалите 50% от участниците изглеждат по-малко притеснени. Около 30% от анкетираните съобщиха, че не са “твърде притеснени“, а 20% заявиха, че “изобщо не са притеснени“.

Проучването е проведено от 3 до 25 април след гръмките фалити на Silicon Valley Bank и Signature Bank. Все пак трябва да се отбележи, че фалитът на First Republic, друга голяма американска банка, настъпи след края на анкетата.

Интересно е, че тези резултати съвпадат с резултатите от подобна анкета, проведена по време на банковата криза през 2008 г:

В светлината на неотдавнашните значими банкови фалити в САЩ приблизително 50% от американците изразяват загриженост за сигурността на средствата си, държани в банки или други финансови институции.

Това ниво на безпокойство съвпада с безпокойството, наблюдавано по време на финансовата криза от 2008 г., когато се сринаха финансови институции, считани преди това за “твърде големи, за да фалират”.

Въпреки това проучването подчертава несигурността относно това дали притесненията на американците за личните им сметки произтичат от липсата на информираност относно застрахователното покритие до $250,000, предоставяно от Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) или самите банкови фалити означават слабости в сектора, които потенциално биха могли да застрашат стабилността на FDIC:

Остава неясно дали повишеното безпокойство на американците за собствените им депозити се дължи на липсата на познания относно защитата, предлагана от Федералната корпорация за застраховане на депозитите или на страха им от каскаден ефект, който може да застраши федералното застраховане като цяло.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.