НАЧАЛО Други

Stellar става първият Шариат сертифициран блокчейн за разплащания и токенизация на активи

ЮЛИ. 18, 2018 16:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Stellar става първият Шариат сертифициран блокчейн за разплащания и токенизация на активи

"Stellar", платформа с отворен код, е първият леджър протокол получил сертификат за спазване на Шариата в областта на парични трансфери и токенизацията на активи, според блог пост на Stellar, публикуван на 17 юли.


Шариат бюрото за преглед, водеща международна консултантска агенция на Шариата, лицензирана от Централната банка на Бахрейн, е разгледал възможностите и приложенията на Stellar. Агенцията публикува насоки, които позволяват внедряването на технологията Stellar в ислямските финансови институции.

С това удостоверение, zcash -%D0%B8-stellar/" target="_blank" rel="noopener">Stellar може да подобри своята екосистема в региони, където операцията в областта на финансовите услуги изисква спазване на принципите на ислямското финансиране. Този ход ще позволи на финансовите институции, намиращи се в Съвета за сътрудничество в Персийския залив и някои части на Югоизточна Азия, да имплементират Stellar технология в съгласуваните с Шариата продукти и услуги.

Докато Stelerar се нарича "първият протокол, одобрен от Шариата в областта на паричните преводи" криптовалутата NOORCOIN също бе сертифицирана от Световния консултативен комитет за Шариата през март, наричайки себе си "първия съвместим с Щариат токен за комунални услуги".

През април Bitcoin (BTC) бе признат за "общо допустим" по силата на закона за Шариата според докладtron g>, публикуван от вътрешен съветник на Шериата за финтех стартъпа на Blossom Finance. Авторът на доклада Мухамад Абу Бакър завършва с предупреждение, заявявайки, че макар цифровите валути да са халал (допустими), в повечето случаи търговците не трябва да ги купуват с инвестиционни цели.

Миналия месец южнокорейската блокчейн лаборатория IncuBlock подписа меморандум за разбирателство с малайзийска правителствена консултативна комисия за развитие на блокчейн технологични разработки, съгласно закона Шариата. Субектите ще работят върху разработването на блокчейн платформа и децентрализирано приложение (DApp), което ще отговори на "социалните изисквания", които да бъдат считани за халал от Комисията за Шариата.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света