НАЧАЛО Блокчейн

Stellar отваря коридор за парични преводи във Филипините

март 24, 2022 20:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Stellar отваря коридор за парични преводи във Филипините

В съобщение, подкрепяните от Stellar Velo Labs и Philippine Digital Asset Exchange (PDAX) обявяват ново партньорство за отваряне на коридор за парични преводи във Филипините, използвайки мрежата на Stellar.

PDAX е водеща борса за дигитални активи във Филипините, която позволява на филипинците да купуват и продават виртуални валути и активи.

Основана през 2018 г., Velo Labs е подкрепена от CP Group и Stellar Network (XLM). В момента Velo Labs обслужва бизнес партньори на пазарите за парични преводи в Югоизточна Азия.

Протоколът Velo, разработен от Velo Labs, позволява на своите бизнес партньори да издават дигитални кредити чрез смарт договор, използвайки Stellar Consensus Protocol за обработка и сетълмент на транзакции. По-рано през март Velo Labs обяви сливане с Interstellar, стартъп за плащане, който работи в мрежата Stellar.

Цена на XLM и други развития

Stellar Development Foundation обяви стартирането на фонд в размер на $30 милиона за подкрепа на стартиращи фирми, базирани на блокчейн, преди няколко седмици. Първоначалните инвестиции ще подкрепят глобални решения за заплати, парични преводи, NFT и трансгранични решения.

ПРОЧЕТИ ОЩЕБиткойн се връща над $43,000 – пазарната капитализация наближава $2 трилиона

Фондът е създаден от SDF, за да помогне на повече стартъпи в ранен етап с капитал да разширят и разработват базирани на блокчейн решения. Това е особено важно на пазари, където рисковите екосистеми са слабо развити, особено в сравнение с търсенето на финансиране от предприемачи, разработващи решения за финансови услуги.

Stellar е система за междувалутни транзакции и платформа за издаване на дигитални активи, която има за цел да свърже глобалната финансова инфраструктура. Съобщава се, че мрежата Stellar, която вече има над шест милиона сметки, се използва от няколко финансови институции по света за издаване на активи и уреждане на плащания.

Токенът на Stellar, XLM, се търгуваше на $0.211 към момента на публикуване, което е ръст от 2.39% през последните 24 часа, според CoinMarketCap. Той има пазарна капитализация от $5.2 милиарда и е на 31-во място.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Cardano избързват с Vasil, предупреждава разработчик на блокчейна

Разработчикът Адам Дийн предупреди за проблемите с тестовата мрежа на Cardano в няколко Twitter публикации.

август 19, 2022 10:23 1 мин. четене

Децентрализацията на Етериум е застрашена, твърди проучване

Според този доклад децентрализацията на Етериум и Solana може да е застрашена, се твърди в доклад на Messari.

август 19, 2022 9:23 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене

Колумбия ще борят укриването на данъци с национална дигитална валута

Икономическия растеж на Колумбия надмина очакванията през Q3. Служител на данъчната и митническата агенция на страната също направи намек за някои планове за национална дигитална валута.

август 18, 2022 14:40 1 мин. четене