НАЧАЛО Блокчейн

Stellar отваря коридор за парични преводи във Филипините

24.03.2022 20:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Stellar отваря коридор за парични преводи във Филипините

В съобщение, подкрепяните от Stellar Velo Labs и Philippine Digital Asset Exchange (PDAX) обявяват ново партньорство за отваряне на коридор за парични преводи във Филипините, използвайки мрежата на Stellar.

PDAX е водеща борса за дигитални активи във Филипините, която позволява на филипинците да купуват и продават виртуални валути и активи.

Основана през 2018 г., Velo Labs е подкрепена от CP Group и Stellar Network (XLM). В момента Velo Labs обслужва бизнес партньори на пазарите за парични преводи в Югоизточна Азия.

Протоколът Velo, разработен от Velo Labs, позволява на своите бизнес партньори да издават дигитални кредити чрез смарт договор, използвайки Stellar Consensus Protocol за обработка и сетълмент на транзакции. По-рано през март Velo Labs обяви сливане с Interstellar, стартъп за плащане, който работи в мрежата Stellar.

Цена на XLM и други развития

Stellar Development Foundation обяви стартирането на фонд в размер на $30 милиона за подкрепа на стартиращи фирми, базирани на блокчейн, преди няколко седмици. Първоначалните инвестиции ще подкрепят глобални решения за заплати, парични преводи, NFT и трансгранични решения.

ПРОЧЕТИ ОЩЕБиткойн се връща над $43,000 – пазарната капитализация наближава $2 трилиона

Фондът е създаден от SDF, за да помогне на повече стартъпи в ранен етап с капитал да разширят и разработват базирани на блокчейн решения. Това е особено важно на пазари, където рисковите екосистеми са слабо развити, особено в сравнение с търсенето на финансиране от предприемачи, разработващи решения за финансови услуги.

Stellar е система за междувалутни транзакции и платформа за издаване на дигитални активи, която има за цел да свърже глобалната финансова инфраструктура. Съобщава се, че мрежата Stellar, която вече има над шест милиона сметки, се използва от няколко финансови институции по света за издаване на активи и уреждане на плащания.

Токенът на Stellar, XLM, се търгуваше на $0.211 към момента на публикуване, което е ръст от 2.39% през последните 24 часа, според CoinMarketCap. Той има пазарна капитализация от $5.2 милиарда и е на 31-во място.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Основателят на Polkadot коментира бъдещото приемане на блокчейн

Създателят на блокчейна за оперативна съвместимост Polkadot (DOT), Гавин Ууд, изтъкна критичен случай на употреба, необходим за масовото приемане на технологията.

20.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

20.05.2024 9:30 2 мин. четене

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.