НАЧАЛО Блокчейн

Стартъп си осигури финансиране за развитието на криптирани блокчейн чипове

февруари 26, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стартъп си осигури финансиране за развитието на криптирани блокчейн чипове

Възприемането на блокчейн технологията нарасна в световен мащаб, което доведе до това, че много компании и организации проучват нейния потенциал чрез различни подходи.

Израелският стартъп Chain Reaction е една от последно обявените компании, която се впускат в блокчейн технологията.

Chain Reaction е технологична компания, която е специализирана в разработването на полупроводници и свързаните с тях процеси, използвани в блокчейн технологията.

Освен това компанията работи в областта на хардуера за защита на личните данни, включващ криптографски процеси.

Компанията си осигури фонд от $70 милиона за разработване на блокчейн чипове, a Morgan Creek Digital ръководи кръга за набиране на средства. Други участници са KCK Capital, Jerusalem Venture Partners, Hanaco Ventures, Blue Run Ventures, Atreides Management и Exor.

Chain Reaction възнамерява да насочи средствата към разширяване на инженерния си екип, за да разработи блокчейн чипа Electrum, който трябва да работи бързо и ефективно, извършвайки операции, известни като “хеширане”. Този чип ще се използва и в крипто добивните дейности, като например добив на Биткойн.

Освен това компанията ще се съсредоточи върху разработването на процесори за криптиращи технологии, свързани с неприкосновеността на личния живот, като хомоморфното криптиране ще бъде на първо място в списъка ѝ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ:Цената на този алткойн скочи с близо 15,000%


Хомоморфното криптиране дава възможност на потребителите да работят с данни, докато те все още са напълно криптирани, осигурявайки криптиране от край до край и поверителност на данните. Практическото приложение на този тип криптиране обаче е изправено пред някои предизвикателства, с които Chain Reaction се стреми да се справи.

Едно от предимствата на новите блокчейн чипове е, че те решават ограниченията, с които се сблъскват при работа с данни, криптирани в облачното пространство.

Декриптирането на предварително криптирани данни преди анализирането или използването им създава рискове за сигурността, особено за правителствата и водещи индустрии като отбраната. С криптирания чип обаче тези рискове се елиминират, тъй като операторите имат достъп до данните, докато те все още са криптирани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

По данни на DeFillama обемът на транзакциите на децентрализираната борса (DEX) Arbitrum наскоро е достигнал нови върхове.

март 20, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Актуализацията “Shanghai” е крачка по-близо

Актуализацията на Етериум “Shanghai” се доближава все повече до реалността, тъй като разработчиците обявиха, че хард форкът се подлага на строги тестове в публичната тестова мрежа Goerli.

март 16, 2023 16:35 1 мин. четене