НАЧАЛО Биткойн

Стана ясно кога Биткойн ETF на BlackRock може да надмине IShares Gold ETF

31.05.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стана ясно кога Биткойн ETF на BlackRock може да надмине IShares Gold ETF

Последните данни на Farside сочат забавяне на притока на средства в борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн (BTC), като на 29 май бяха регистрирани общо $28.3 милиона.

От 11-те емитена на ETF шест отбелязаха положителен приток, като IBIT на BlackRock се открояваше значително. IBIT постигна приток от $24.6 милиона, с което общият му нетен приток достигна $16.5 милиарда.

По данни на The Block активите под управление (AUM) на BlackRock IBIT са нараснали до $19.5 милиарда.

Ерик Балчунас, старши ETF анализатор в Bloomberg, подчерта бързия растеж на IBIT, отбелязвайки забележителните му резултати:

… Само един ETF в историята е достигнал $20 милиарда в активи в рамките на 1,000 дни – това е $JEPI, който го постигна за 985 дни. $IBIT е на път да достигне този резултат само за 137 дни.

Следващата цел за IBIT на BlackRock е да надмине iShares Gold ETF (IAU), който в момента управлява активи на стойност приблизително $29 милиарда.

Нейт Гераси, президент на ETF Store, смята, че тази цел може да бъде постигната до края на годината:

… Следващият важен етап за iShares Bitcoin ETF е да предизвика iShares Gold ETF. Стартирал през 2005 г., IAU притежава близо $29 милиарда. Постигането на това преди края на годината би било забележително, тъй като IBIT наближава $20 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как борсово търгуваните фондове може да манипулират цената на Биткойн

Марк Юско, хедж фонд експерт, съосновател и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital предостави своя коментар върху сложните методи, чрез които борсово търгуваните фондове (ETF) може да влияят върху цените на Биткойн (BTC).

22.06.2024 14:30 2 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

$545 милиона напуснаха Биткойн ETF-ите: До къде може да падне цената?

Последните данни на Farside показват, че тази седмица американските спот Биткой ETF-и са отбелязали отлив от $545 милиона, което показва нарастваща предпазливост от страна на инвеститорите.

22.06.2024 11:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.