НАЧАЛО Биткойн

“Спящите” Биткойн адреси започват да се събуждат – какво означава това?

18.01.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Спящите” Биткойн адреси започват да се събуждат – какво означава това?

Одобрението на спот ETF за Биткойн (BTC) проправи пътя за следващия етап от широкото приемане на водещата криптовалута, което доведе до очаквания за значителни ценови скокове.

Това вълнение предизвика движението на отдавна неактивни монети, някои от които бяха останали неактивни в продължение на няколко години.

Според проучването на CryptoQuant, на 16 януари са били прехвърлени над 50,000 BTC на възраст между 5 и 7 години. Освен това движението на значителен брой неактивни монети е повлияло на друг важен показател, известен като Coin Days Destroyed (CDD).

Анализът разкрива значително увеличение на CDD на 16 януари, което показва, че значителен брой дългосрочни притежатели са решили да преместят монетите си. Пазарът на криптовалути продължава да се влияе от непоколебими инвеститори, обикновено наричани “диамантени ръце”.

При по-нататъшен преглед се вижда движението на монетите в различни възрастови групи. Изненадващо, анализът противоречеше на предишните наблюдения. Повече от 850,000 BTC бяха преместени от краткосрочни притежатели, като близо 730,000 от тези монети бяха преместени от търговци, които са ги придобили само ден по-рано.

По същество, въпреки притока на по-стари монети, изглежда, че по-новите участници на пазара все още управляват посоката на пазара. Настроенията за BTC временно станаха отрицателни.

Забележително е, че транзакциите Биткойн транзакциите, в които участват китове, отбелязаха рязък спад след одобрението на спот ETF-ите, според данните на Santiment.

Настроението на инвеститорите към монетата също клони към малко по-мечи настроения поради неотдавнашния спад на цената.

Въпреки това много анализатори остават оптимисти за значителен приток на капитали към пазара на Биткойн в дългосрочен план, което предполага, че водещата криптовалута е готова да преодолее краткосрочните предизвикателства с лекота.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн може тежко да се срине според топ анализатор

Според известен анализатор предстоят значителни сътресения за Биткойн (BTC), водещата криптовалута.

05.03.2024 12:00 1 мин. четене

Биткойн: Предстои ли шок на предлагането?

Тъй като бичият ръст на Биткойн продължава, в общността все по-често се говори за потенциални пречки при закупуването на BTC.

05.03.2024 11:00 1 мин. четене

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.