НАЧАЛО Регулации

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

Новите насоки са част от подготовката за легализирането, издаването и разпространението на секюрити токени на територията на страната.

Според информацията Комисията за финансови услуги (FSC) твърди, че дигиталните активи, които отговарят на характеристиките, изложени в Закона за капиталовите пазари на страната ще бъдат регулирани като ценни книжа.

Законът разглежда ценните книжа като финансови инвестиции, при които от инвеститорите не се изисква да правят допълнителни плащания след първоначалната си инвестиция. Комисията предостави и примери за това кои дигитални активи най-вероятно ще бъдат класифицирани като ценни книжа.

Според информацията това може да са токени, които осигуряват дял в бизнес операциите, дават на притежателите си права върху дивиденти или остатъчни активи или осигуряват печалба на инвеститорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор


Криптовалутите, които отговарят на описанията на секюрити токени също ще бъдат регулирани съгласно Закона за капиталовите пазари на страната. Същевременно дигиталните активи, които не отговарят на характеристиките на ценни книжа, ще бъдат регулирани от други предстоящи разпоредби.

Комисията сподели още, че емитентите на токени и брокерите, като например крипто борси, ще преценяват кои криптовалути ще бъдат класифицирани като ценни книжа въз основа на регламентите. Регулаторът също така посочи, че оценката ще бъде индивидуална за всеки отделен случай.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене