НАЧАЛО Финтех

Съоснователят на Plaid разкрива нова финтех банка

април 30, 2022 17:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съоснователят на Plaid разкрива нова финтех банка

Съоснователят на Plaid, Уилям Хокей, приключи с новото си начинание, банка, която управлява със съпругата си, която е създадена специално, за да помага на разработчиците да създават финансови продукти.

Хокей напусна ролята си на CTO в Plaid през 2019 г. и прекара последните три години като главен изпълнителен директор със съпругата си Ани, изграждайки национално чартираната “инфраструктурна банка” Column.

Те платиха $50 милиона за Националната банка на Северна Калифорния, като си осигуриха харта на национална банка, а след това изградиха собствено ядро, регистър и модел на данни, за да улеснят финтеховете да пуснат собствените си продукти.

На своя уебсайт банката изброява продукти като ACH, отпускане на заеми, картови програми и дългово финансиране сред своите предложения.

Уилям Хокей написа в блог публикация:

“Прекарах време с (буквално) хиляди компании, изграждащи финансови услуги и беше болезнено очевидно, че най-голямото препятствие пред техния растеж и иновации бяха основните банки и междинен софтуер, на които разчитаха.”

Той продължи:

“Винаги ни казваха, че банките не могат да бъдат софтуерни компании и досега не са били. Ние изградихме собствено ядро, имаме директна връзка с Федералния резерв, стабилен баланс и маниакални фокус върху разработчиците.”

Column вече работи с няколко финтех гиганта, включително еднорога Brex, Oxygen и старата му фирма Plaid.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво прави Биткойн по-добър от златото – Рикардо Салинас

Хокей, който все още има дял на стойност над $1 милиард в Plaid, казва, че Column е 100% основател и собственост на служители, финансиран със собствени пари и печалби.

Той обяснява:

“Ако нещо се обърка, ние поемаме 100% от риска – няма на кого друг да се облегнем. Ако добавим повече заинтересовани страни в този микс, стимулите стават извратени и ние не можем да свършим най-добрата работа за вас.”

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Global Payments придобиват конкурента EVO за $4 милиарда

Global Payments ще придобие по-малкия си конкурент EVO Payments за близо $4 милиарда в сделка, която ще разшири обхвата на компанията в B2B сектора.

август 8, 2022 17:07 1 мин. четене

Банкова платформа пусна синтетичен долар, обезпечен с Биткойн

Galoy, платформата с отворен код, която захранва салвадорския портфейл Bitcoin Beach Wallet, обяви пускането на нова синтетична стабилна монета, обвързан с долара.

август 4, 2022 8:47 1 мин. четене

Ето кои са двата основни случая на използване на стабилни монети

Макрогуруто Лин Олдън казва, че в момента стабилните монети служат за два основни случая на употреба през това десетилетие.

август 2, 2022 8:18 1 мин. четене

Charles Schwab ще пусне крипто ETF другата седмица

Charles Schwab ще пусне първия си ETF, свързан с криптовалути, следващата седмица, следвайки други големи фондови групи, които пуснаха подобни продукти на пазара тази година.

юли 30, 2022 7:53 1 мин. четене