НАЧАЛО Алткойни

Solana (SOL) се очертава като силен съперник на Етериум, според Coinbase

февруари 28, 2023 20:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana (SOL) се очертава като силен съперник на Етериум, според Coinbase

С появата на толкова много решения за мащабиране на Етериум хората се чудят кой блокчейн протокол може да се превърне в най-големия съперник на най-големия алткойн.

Според неотдавнашен анализ на Coinbase Solana (SOL) има потенциала да бъде един от водещите блокчейн проекти от първи слой в САЩ.

Докладът гласи, че Solana може да се превърне в един от основните конкуренти на Етериум в надпреварата за капитал и потребители сред многобройните блокчейн системи от първи слой, борещи се за пазарен дял.

Solana се очертава като една от най-добрите блокчейн системи

Състезанието между блокчейните от първи слой за придобиване на повече капитал и потребители става все по-интензивно, а Solana изглежда е спечелила значителна част от вниманието от момента на създаването си. Въпреки неотдавнашния си неуспех, дължащ се на срива на FTX, екосистемата на SOL все още е съсредоточена върху укрепването на технологичните си предимства.

Протоколът Solana предлага диференциран подход в рамките на първи слой, оптимизиран за висока пропускателна способност, минимални разходи и естествена мащабируемост.

Дейност на разработчиците

Следващата графика сравнява активността на разработчиците на Solana и Етериум – въз основа на данни от Github – Solana отбелязва впечатляващ растеж в края на 2021 г. / началото на 2022 г., надминавайки активността на разработчиците на Етериум.

През май 2022 г., обаче, активността на разработчиците на Solana спадна под тази на ETH. Понастоящем в Solana има 63 активни разработчици спрямо 133 активни разработчици в Етериум (определени като разработчици, които предават код 5+ дни от месеца). Solana оспори тези цифри, твърдейки, че цялата общност на разработчиците, работещи върху блокчейна на SOL, не е изцяло обхваната от хранилищата в Github.

Компанията изчисли 120 разработчици на пълно работно време, което все още показва относителна сила в сравнение с Етериум, дори и при голямата разлика в пазарната капитализация. Неотдавнашният доклад на Electric Capital за дейността на разработчиците възприема по-широк подход и определи 383 разработчици на пълен работен ден за Solana, спрямо 1,873 за Етериум към средата на декември.

Стейкинг на Solana

Понастоящем приблизително 70.36% от всички допустими SOL са заложени, което води до средна годишна доходност от стейкинг от около 6.92%, според Staking Rewards.

Тъй като процентът на емитиране намалява според графика, валидаторите ще зависят повече от таксите за транзакции за компенсация. Това предполага, че активността на мрежата ще трябва да нарасне значително с течение на времето, за да се насърчи по-активен пазар на такси.

Опасения за прекъсвания

На 25 февруари в мрежата възникнаха проблеми с влошаване на производителността, които доведоха до прекъсване на транзакциите, което накара валидаторите да рестартират мрежата.

Член на общността изрази загриженост относно въздействието на прекъсванията на мрежата върху децентрализираните финансови протоколи, работещи върху блокчейна на Solana.

Притесненията бяха споделени в социалните медии, а някои поставиха под въпрос класирането на Solana като топ криптовалута.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с над 200% през последния месец – ще продължи ли тренда?


Цена на Solana

Въпреки че стойността на SOL е намаляла с почти 16% от седмичния си връх от $26.44, Coinbase смята, че Solana е в добра позиция да се утвърди отново като легитимен конкурент в първи слой поради силната си екосистема по отношение на мрежовата активност, транзакциите, потребителите и развитието.

Към момента на писане на статията Solana се търгува на цена от около $22.4, като през последните 24 часа регистрира спад от близо 2.4%.

Еднодневният технически анализ от TradingView показва сигнали за продажба. Пълзящите средни стойности и осцилаторите сочат към “продажба” със съответно 10 и 2 сигнала.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

Цената на алткойн скочи с 2,000% след объркване

Цената на един алткойн се повиши, след като той беше сбъркан с родната валута на Arbitrum, която ще бъде пусната в обращение днес, на 23 март.

март 23, 2023 14:00 1 мин. четене

Какви са очакванията за цената на Arbitrum след airdrop събитието?

Популярен крипто анализатор сподели вижданията си за това как ще се отрази airdrop събитието на цената на Arbitrum (ARB).

март 22, 2023 20:00 2 мин. четене

Coinbase ще листне ARB преди airdrop събитието, наред с други големи борси

Coinbase, водеща криптоборса в САЩ, включи ARB към списъка си с предлагани токени, криптоактив създаден от решението за мащабиране на Етериум (ETH) – Arbitrum.

март 22, 2023 15:04 1 мин. четене