НАЧАЛО Алткойни

Solana: Ето какво може да предстои за алткойна

януари 1, 2023 12:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana: Ето какво може да предстои за алткойна

Широко следеният икономист Алекс Крюгер твърди, че алткойнът Solana (SOL) вероятно е позициониран за възход.

Крюгер каза в Twitter, че е бичи настроен към Solana, тъй като алткойнът вероятно имитира модела на Yearn.Finance (YFI) от октомври 2020 г. Въпреки това, той подчерта, че очаква движението да е по-скромно. 

Към момента на писане SOL се търгува около $9.93, което е с около 20% повече от най-ниската стойност за 2022 г. от $8.03, регистрирана на 30 декември. 

Какво е Yearn.Finance?

Това е платформа за децентрализирано финансиране (DeFi), която има за цел да предостави набор от услуги за оптимизиране на доходността и заемане на средства на потребителите на децентрализирани борси (DEX). 

Тя е създадена през 2020 г. от Андре Кронье, софтуерен разработчик и основател на базиран на Етериум DeFi протокол, наречен iEarn.

Основната цел на Yearn.Finance е предполагаемо да улесни потребителите в получаването на възможно най-висока доходност от техните инвестиции в криптовалути. За да постигне това, тя предлага разнообразни DeFi услуги, като например „yield farming“ (или добив на ликвидност), при който потребителите могат да печелят възнаграждения за предоставяне на ликвидност на DEX, и услуги за заемане, при които потребителите могат да заемат криптовалута от децентрализиран пул.

Какви са перспективите на Solana?

Въпреки че алткойнът успя да отскочи през последните няколко дни, той остава с над 95% под най-високата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

Въпреки че Крюгер очаква SOL да се покачи през следващите седмици, той посочи, че не вижда Solana да претърпи огромни възходи.

Откритият интерес и финансирането, което е много разтеглено, ми казват да очаквам известно обръщане на средната стойност. Не толкова бурна, колкото при YFI. Alameda вече [няма да оказва такъв натиск].

Крюгер също така предупреди, че е много вероятно Solana никога да не се върне към най-високата си стойност от около $260.

Междувременно фирмата за пазарни проучвания Santiment има по-малко оптимистично мнение за бъдещото ценово действие на Solana.

Според Santiment Solana се е сринала със 73% през последните осем седмици поради страха, несигурността и съмнението (FUD), породени от срива на FTX.

FUD-а е силен по отношение на някога процъфтяващия актив, но изглежда, че има доста добро оправдание със спирането на развойната дейност.

Santiment добави, че един технически индикатор показва, че интересът към Solana намалява.

Други очевидни проблеми сочат, че обемът на търговията е на най-ниските нива за годината и този актив просто не изглежда да има много признаци, сочещи към някаква „светлина в края на тунела“. Въпреки че нищо не е гарантирано при криптовалутите, вероятностите сочат, че е трудно  да се дадат аргументи да се държи SOL в този момент.

solana

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Най-добрата криптовалута за начинаещи през 2023

Ако се чудите коя е най-добрата криптовалута за закупуване през 2023 година, много от вас ще останат шокирани, защото не е е Биткойн, а…

януари 30, 2023 19:35 5 мин. четене

Може да предстои голямо движение за Polygon и още един алткойн, твърди трейдър

Популярен пазарен коментатор сподели вижданията си за предстоящото ценово действие на два алткойна с големи пазарни капитализации.

януари 30, 2023 19:00 1 мин. четене

Cardano: Активното търсене на актива може да тласне цената нагоре

Докато оптимизмът в сектора на криптовалутите започва да затихва, Cardano (ADA) регистрира голямо търсене от страна на крипто трейдърите и инвеститори, което създава предпоставки за повишение на цената, ако тази тенденция се запази.

януари 30, 2023 18:15 2 мин. четене

Защо Floki Inu поскъпна с над 150% в рамките на последния месец?

Общността на Floki Inu (FLOKI) гласува „за“ на предложение за изгаряне на 4.2 трилиона токена на стойност над $100 милиона на своя междуверижен мост.

януари 30, 2023 15:10 2 мин. четене