НАЧАЛО Финтех

Социалната мрежа на Илон Мъск ще елиминира нуждата от банки до края на 2024

октомври 29, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Социалната мрежа на Илон Мъск ще елиминира нуждата от банки до края на 2024

По време на среща на целия персонал, както съобщиха от The Verge на 26 октомври, Мъск разкри предстоящите си платежни услуги. Той също така подчерта, че тази нова функция ще обхване широк спектър от финансови аспекти.

Въпреки че Мъск намекна за цялостното покритие на финансовите области от X, той не спомена изрично интегрирането на нови функционалности за криптовалути:

Когато говоря за плащания, имам предвид целия финансов спектър на индивида. Независимо дали става въпрос за валута, ценни книжа или каквато и да е форма на парични транзакции, тя ще намери своето място в нашата платформа. Това надхвърля обикновените парични преводи между приятели; говорим за сценарий, при който традиционната банкова сметка няма да е необходимост.

Въпреки това приложението вече включва специфични елементи на криптовалута, като например възможност за даване на бакшиши в Биткойн и Етериум, както и поддръжка на NFT-та като профилни снимки. Мъск също така спомена, че компанията е в процес на получаване на необходимите одобрения за своите функции за плащане и очаква тази процедура да приключи през следващите месеци.

Ръководителите посочват, че функциите за плащане ще дебютират през 2024 г. Главният изпълнителен директор на X, Линда Якароно, предаде, че тази функция ще представлява “пълна възможност” до посоченият период, докато Мъск изрази мнение, че няма да е нищо друго освен забележително, ако бъде въведена до края на следващата година.

Мъск има по-големи амбиции за X. В допълнение към финансовите услуги той подчерта, че компанията бързо е трансформирала това, което някога е било известно като Twitter, във всеобхватно приложение. Той изрази намерението си X да надмине китайското приложение WeChat, което по подобен начин включва разплащания и разнообразни функции наред със социалната си медийна мрежа, но няма равностойно присъствие извън Китай.

Милиардерът също така разкри, че X се използва на зашеметяващи равнища, с цифри като 500 милиона публикации и 100 милиарда импресии на ден. Той очаква значителен ръст на плащанията за създателите и отбеляза десетократно увеличение на броя на създателите.

Той предвижда разширяване на социалните функции на X, така че да обхванат набирането на персонал и запознанствата, както и подобряване на видео възможностите на платформата чрез интегрирането ѝ с телевизори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Италия и Южна Корея влизат в партньорство за CBDC

Италианската централна банка Banca d’Italia разкри на 5 декември сътрудничеството си с южнокорейската Bank of Korea според официалните им комуникационни канали.

декември 7, 2023 20:10 1 мин. четене

Societe Generale стартира базирана на еврото стабилна монета

Третата по големина банка във Франция – Societe Generale – планира да пусне стабилна монета EUR CoinVertible (EURCV) на базираната в Люксембург крипто борса Bitstamp.

декември 7, 2023 16:00 2 мин. четене

Coinbase добавя нова услуга за парични преводи

Coinbase, базиранa в САЩ крипто борса, въвежда нова услуга, която позволява на потребителите да прехвърлят средства чрез различни широко използвани комуникационни платформи без никакви такси.

декември 6, 2023 15:00 1 мин. четене

Южна Корея напредва значително с разработването на CBDC

Южнокорейската централна банка (Bank of Korea, BOK) стартира цялостна пилотна програма, посветена на тема дигитална валута на централната банка (CBDC).

ноември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.