НАЧАЛО Алткойни

Сливането на Етериум потвърдено за септември

август 25, 2022 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сливането на Етериум потвърдено за септември

Фондация Етериум публикува нова информация за предстоящото обновяване до доказателство за залог (PoS).

Сливането“, както е известно дългоочакваното събитие, е насрочено за септември.

Фондация Етериум публикува актуализации относно пътя към дългоочакваното Сливане (или Merge), като посочи, че досега подготовката върви гладко.

Според съобщението в блога на фондацията, преходът ще изисква обновяване в две стъпки. Първият ъпгрейд, наречен Bellatrix, е планиран за епоха 144896 на Beacon Chain, очаквана на 6 септември. Този ъпгрейд ще се изпълнява на Beacon Chain.

След това ще бъде задействано второ надграждане, наречено Paris, когато бъде преминат определен праг на “Тотална Трудност” (Total Difficulty), някъде между 10 и 20 септември. Това второ надграждане ще обедини двете вериги. Операторите на нодове трябва да актуализират клиентите както на консенсусния слой, така и на изпълнителния слой, за да преминат успешно към новата екосистема.

Сливането се отнася до планираното надграждане на екосистемата на Етериум, при което веригата, базирана на консенсусния алгоритъм за доказателство за работа (PoW) ще се “слее” с веригата за доказателство за залог Beacon Chain, която понастоящем работи заедно с традиционната верига на Етериум.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA) вече достъпен за търговия срещу японската йена


След като Сливането приключи, Beacon Chain (известна също като “консенсусен слой”) ще валидира блоковете в мрежата. Наред с другите предимства се очаква обновяването да намали потреблението на енергия в мрежата на Етериум с над 99%.

Сливането се подготвя от години и ентусиазмът достигна трескава фаза през 2022 г., тъй като често отлаганото събитие се приближи до реалността. Сливането в тестовата мрежа Goerli, за което се казваше, че е последната “генерална репетиция”, беше успешно изпълнено по-рано този месец и изпрати сигнал в цялата крипто общност, че легендарният ъпгрейд е неизбежен.

В отговор цената на ETH се повиши през по-голямата част от август, преди да се охлади миналата седмица. JP Morgan дори прогнозира, че крипто пазарът е “намерил дъно” благодарение на ентусиазма около ъпгрейда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин разкри каква стратегия използва, за да запази токените си в безопасност

Виталик Бутерин, основател на Етериум (ETH) и милиардер, наскоро сподели предпочитания от него метод за самостоятелно попечителство на криптовалута.

март 21, 2023 9:00 2 мин. четене

Според Крис Бърниски Solana (SOL) е на прага на подем – ето защо

Рисковият капиталист, Крис Бърниске вярва, че Solana (SOL) може да претърпи значително възходящо движение, като потенциално се превърне в съперник на Етериум (ETH).

март 21, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум може значително да изпревари Биткойн – Раул Пал

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, прогнозира, че Етериум (ETH) може да надмине Биткойн (BTC) през следващия цикъл въз основа на техническите и фундаменталните си показатели.

март 20, 2023 21:00 2 мин. четене