НАЧАЛО Биткойн

Следващото десетилетие ще бъде доминирано от Биткойн – Майкъл Сейлър

05.03.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Следващото десетилетие ще бъде доминирано от Биткойн – Майкъл Сейлър

По време на неотдавнашна сесия на конференцията Bitcoin Atlantis на 1 март Майкъл Сейлър, съосновател и изпълнителен председател на MicroStrategy, подчерта потенциалното въздействие на спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF) и автономния изкуствен интелект (AI) върху институционалното приемане на BTC.

Анализът на Съйлър показва, че тези постижения могат да доведат до период, подобен на “златна треска” за Биткойн, който се очаква да продължи от януари 2024 г. до ноември 2034 г. Според него този период от време съответства на фаза, характеризираща се със значителен ръст на институционалното приемане, подхранван от развитието на Биткойн като актив и напредъка на технологията на изкуствения интелект.

Съйлър подчерта ключовата роля на спот Биткойн ETF за предлагането на стабилен начин за участие на институционалните инвеститори на пазара. Макар че понастоящем обслужват ограничена аудитория, милиардерът очаква значително разширяване на достъпността и приемането, тъй като банките и институционалните банки улесняват транзакциите с BTC.

Тази подобрена достъпност е на път да опрости мащабните инвестиционни решения и да насърчи по-широкото приемане на Биткойн във финансовата индустрия. Твърдението на Съйлър, че банките неизбежно ще бъдат подложени на натиск да предоставят услуги за попечителство на Биткойн в отговор на търсенето от страна на големи клиенти, подчертава неизбежната интеграция на BTC в масовите финанси.

Освен това Биткойн ентусиастът подчерта сближаването на BTC и технологиите, особено автономния изкуствен интелект, като двигател на търсенето на флагманската криптовалута. Той предвижда Биткойн да играе решаваща роля в сигурността на интернет транзакции и данни в едно задвижвано от AI бъдеще, служейки като надеждна “система на истината” за крипто операции.

Дискусията засегна и концепцията за дигитална енергия, като Сейлър предположи, че Биткойн би могъл да играе жизненоважна роля в захранването на AI системите в интернет, като по този начин въведе нова динамика в търсенето на Биткойн.

Тази перспектива съответства на текущите дебати, свързани с въздействието на добива на Биткойн и AI операциите върху околната среда, което показва потенциална промяна във фокуса към справяне с потреблението на енергия от AI технологиите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

Според неотдавнашен изследователски доклад на JPMorgan предстоящото намаляване на възнаграждението от добив на Биткойн наполовина се очаква да има негативно отражение върху пазара на криптовалути.

19.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.