Home

Слабото търсене на Биткойн може да се дължи на липсата на нови инвеститори

22.06.2024 20:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Слабото търсене на Биткойн може да се дължи на липсата на нови инвеститори

Според ончейн анализаторът Аксел Адлер Биткойн (BTC) все още не е достигнал пиковото си ниво на търсене, което до голяма степен се дължи на слабия интерес от страна на нови инвеститори в сравнение с предишни бичи периоди.

Експертът предполага, че новите инвеститори може да навлязат на пазара на по-късен етап – гледна точка, подкрепена от метриката “Съотношение на старото и новото предлагане на Биткойн“.

Настоящите данни показват, че BTC все още е далеч от зоните на високо търсене, което предполага потенциал за повишаване на цените в средносрочен и дългосрочен план.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува за $64,319, отбелязвайки спад от близо 3% през последната седмица. Активните адреси на съществуващите потребители, са се увеличили с 6% през изминалата седмица.

Обратно, новите адреси, представляващи извършените за първи път транзакции, показаха минимална промяна, отразявайки наблюдението на Адлер за слаба активност на новите инвеститори, което може да повлияе негативно на бъдещите ценови тенденции.

Анализът на индикатора “Mean Coin Average” (MCA) показва средната възраст (време от последното им прехвърляне) на всички монети въз основа на осреднена покупна цена. Когато показателят се повишава, това означава, че старите монети се местят в нови портфейли. В повечето случаи това означава, че дългосрочните притежатели продават. Когато обаче MCA спада, това означава, че притежателите на монетата не искат да продават. Към момента на статията 90-дневният MCA на Биткойн все още продължава възходящия си тренд от 1 юни. Ако тази тенденция не се промени, цената на водещата криптовалута може да се понижи и прогнозата за $61,000 да се превърне в реалност.

От техническа гледна точка индексът на относителната сила (RSI) на 4-часовата графика показва, че пазарната инерция на Биткойн е низходяща и се приближава до територията на свръхпродажбите.

В обобщение, докато търсенето на Биткойн остава слабо в краткосрочен план, потенциални индикатори като активните адреси и MCA дават представа за възможни бъдещи ценови движения, зависещи от динамиката на пазара и инвеститорските настроения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

Негатативен индикатор може да сигнализира за скок в цената на Биткойн

Компанията за ончейн данни Santiment отбеляза значителен спад в броя на криптовалутните портфейли, в които има Биткойн (BTC).

18.07.2024 15:30 1мин. четене

Биткойн: Добивна компания обмисля продажба, поради нарастващата конкуренция

Съобщава се, че компанията Cipher Mining проучва възможността за продажба след интерес от страна на потенциални купувачи, според Bloomberg.

18.07.2024 12:30 1мин. четене

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.