Home

Сингапурската фондова борса отхвърля листването на криптовалути за сега

09.07.2024 21:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сингапурската фондова борса отхвърля листването на криптовалути за сега

Лох Бун Чие, главен изпълнителен директор на Сингапурската борса (SGX), заяви, че SGX не планира да интегрира криптовалути, въпреки нарастващото приемане на крипто ETF-и в световен мащаб.

Като причина за забавянето той посочи необходимостта от подкрепяща екосистема и подходящо управление.

На Reuters NEXT конференцията Лох подчерта, че настоящият пазар не е готов за листване на криптовалути. Макар че одобрението на Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ за спот Биткойн ETF да предизвика глобален интерес, Лох смята, че Сингапур се нуждае от повече време, за да се подготви.

Хонконг наскоро пусна първите си спот крипто ETF-и, което помогна на Биткойн да достигне $73,800 тази година. BTC е поскъпнал с близо 35% от началото на годината, докато Етериум е нараснал с над 30% на фона на очакванията за спот ETH ETF.

Въпреки че непосредствените планове не са на дневен ред, Лох не изключи бъдещи крипто листвания, предполагайки, че SGX може да се адаптира с узряването на екосистемата. Той изтъкна репутацията на борсата по отношение на иновациите.

SGX се фокусира върху развитието на бизнеса си с азиатски деривати и запазването на ролята си в глобалните инвестиционни тръстове за недвижими имоти, за да противодейства на ниската ликвидност и оценки. Лох спомена за здравословен поток от първични публични предлагания и вторични листвания, насочени към увеличаване на експозицията и съживяване на борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.