НАЧАЛО Регулации

Сингапур затяга регулациите за крипто бизнеси

април 7, 2022 9:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сингапур затяга регулациите за крипто бизнеси

Сингапур даде зелена светлина на нов закон, който предвижда по-стриктен надзор върху доставчиците на криптовалути, потвърждават докладите.

Базираните в Сингапур доставчици на услуги за виртуални активи (VASP) ще трябва да бъдат лицензирани, дори ако извършват бизнес само в чужбина. Тези субекти вече ще бъдат регулирани съгласно насоките за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CFT).

Законопроектът за финансови услуги и пазари гласи:

Субектите, които извършват дейност по предоставяне на услуги за дигитални токени (DT) в Сингапур, са обект на действащото законодателство, независимо къде са установени. Въпреки това, доставчиците на DT услуги, създадени в Сингапур, без да предоставят никакви DT услуги в Сингапур, понастоящем не са регулирани за AML/CFT.

Този ход има за цел да запази репутацията на острова за финансова прозрачност, тъй като страната става домакин на все повече бизнеси, свързани с криптовалути.

Освен това законопроектът гарантира, че изискванията за AML/CFT, наложени на доставчиците на услуги за дигитални платежни токени, съгласно Закона за платежните услуги, са в съответствие с тези на доставчиците на услуги на дигитални токени (DT). Той също така дава повече правомощия на Монетарните власти на Сингапур (MAS) върху сектора на виртуалните активи.

Сингапур обяви наказания

Сингапур също обяви наказания от над $1 милион като част от управлението на технологичния риск (TRM). Това означава, че институциите могат да бъдат държани отговорни за сериозни кибератаки или прекъсване на основните финансови услуги.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Броят крипто милиардери се увеличи с 60% само за една година

Дори когато градът-държава се опитва да се позиционира като глобален крипто център, MAS изготвя по-строга регулаторна рамка.

През януари MAS издаде насоки, обезкуражаващи търговията с криптовалути от широката общественост. И скоро след това големият кредитор DBS спря плановете си за разширяване на крипто услугите до потребителите на дребно.

Въпреки регулаторните промени, Сингапур издаде няколко крипто лиценза както на местни, така и на международни участници в криптосферата, включително Digital Treasures Center (DTC), Hodlnaut, Paxos и Sygnum.

Според Тарман Шанмугаратнам, министър, отговарящ за MAS, органът е получил над 580 заявления за лиценз.

Той посочи, че до момента са одобрени 87 заявления, а само 11 са отхвърлени. Също така 147 заявления бяха оттеглени, а 170 в момента се разглеждат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) твърди, че само един крипто актив на пазара се счита за стока.

декември 3, 2022 12:25 1 мин. четене

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

декември 1, 2022 23:01 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Бразилия легализира плащанията с криптовалути

Законопроектът, който беше одобрен от Сената през април, сега се нуждае от одобрението на изпълнителната власт, за да стане закон.

ноември 30, 2022 21:04 1 мин. четене

Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance твърди, че световните правителства трябва да регулират сферата на дигиталните активи, вместо да ѝ се противопоставят.

ноември 29, 2022 12:56 1 мин. четене