НАЧАЛО Блокчейн

Сингапур ще използват блокчейн за борба с фалшивите ваксини за коронавирус

февруари 1, 2022 9:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сингапур ще използват блокчейн за борба с фалшивите ваксини за коронавирус

Сингапурският доставчик на здравни услуги Zuellig Pharma използва базирана на блокчейн мрежа за проследяване на ваксинации срещу COVID-19, за да попречи на практикуващите да прилагат ваксини с изтекъл срок на годност.

Zuellig Pharma казва, че нейната нова система за управление „eZTracker“ може да помогне за предотвратяване на използването на неправилно съхранявани или фалшиви ваксини, като позволява на своите клиенти незабавно да проверят произхода и автентичността на своите ваксини чрез мобилно приложение.

Инциденти, включващи ваксини с изтекъл срок на годност или неправилно съхранявани, могат да бъдат избегнати“, каза Даниел Лаверик, вицепрезидент и ръководител на дигиталните решения в Zuellig Pharma.

eZTracker използва блокчейна на SAP за улавяне и проследяване на множество точки от данни, за да подобри прозрачността на веригата на доставки. Уебсайтът eZTracker обяснява как работи:

Просто сканирайте QR кода на опаковката, за да проверите незабавно дали продуктът ви идва от оторизиран дистрибутор.

Пациентите могат да сканират матрицата на 2D данни върху опаковката на продукта, за да проверят ключова информация за продукта като срок на годност, температура и произход чрез приложението, захранвано от блокчейн„, добави Лаверик.

Блокчейна на SAP изпълнява операции като BaaS (Blockchain-as-a-Service), позволявайки на своите клиенти да разработват персонализирани блокчейн разширения за техните съществуващи приложения. Според SAP 77% от световните приходи от транзакции докосват една от техните системи.

Още през 2020 г. Zuellig си партнира с фармацевтичната компания MSD за внедряване на eQTrakcer в Хонконг, където се използва за проследяване на ваксини срещу човешкия папиломен вирус, Gardasil.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Стартира първата децентрализирана борса в мрежата на ICP

Тъй като ваксините се движат през различни точки за предаване във веригата на доставки, точките с данни за продуктите се зареждат в защитения блокчейн регистър на eZTracker и това гарантира, че той не може да бъде подправен„, обясни тогава Лаверик.

Потребители като здравни специалисти и пациенти могат да проверят автентичността на ваксината чрез сканиране на уникален код на матрицата с данни върху продуктовата опаковка.

Основана преди 100 години, Zuellig е една от най-големите групи доставчици на здравни услуги в Азия. Zuellig също има продукт, наречен eZVax, който специално предоставя на правителствата, местните здравни власти и частния сектор цялостно управление на ваксините.

Югоизточна Азия е огнище на фалшиви лекарства с между $520 милиона и $2.6 милиарда, изразходвани за фалшиви лекарства всяка година, според доклад на Служба на ООН по наркотиците и престъпността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Alibaba интегрира блокчейн с помощта на Avalanche (AVAX)

Подразделението на китайския гигант в областта на електронната търговия Alibaba, Alibaba Cloud, обяви интеграция с блокчейнът на Avalanche (AVAX), за да захрани инициативите на компанията за нод като услуга (NaaS). 

декември 4, 2022 12:46 1 мин. четене

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене