НАЧАЛО Регулации

Сингапур налага ограничения на крипто рекламите

януари 17, 2022 23:25 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сингапур налага ограничения на крипто рекламите

Паричният орган на Сингапур (MAS) издаде нов набор от насоки за доставчиците на дигитални токени за плащане (DPT), забранявайки им да предлагат услугите си на обществени места.

Насоките, които бяха издадени в понеделник, също предупредиха широката общественост за високите рискове, свързани с крипто пазара в допълнение към забрана на DPT компаниите да рекламират услугите си на обществени места, като обществен транспорт, обществени уебсайтове, социални платформи и електронни, и печатни медии.

Новият набор от насоки ще бъде приложим за всички регистрирани доставчици на крипто услуги, както и за тези, които са в преходния период:

MAS подчертава, че доставчиците на DPT услуги трябва да се придържат към разбирането, че търговията с DPT не е подходяща за широката публика. Тези насоки излагат очакванията на MAS, че доставчиците на DPT услуги не трябва да популяризират своите DPT услуги сред широката общественост в Сингапур.

ПРОЧЕТИ ОЩЕВластите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Новият набор от насоки също така забранява на доставчиците на крипто услуги да отварят криптомати на обществени места. Въпреки това компаниите за DPT все още могат да популяризират или рекламират услугите си на своите собствени уебсайтове или мобилни приложения. Решението на MAS идва на фона на нарастващата популярност на криптовалутите, заедно с увеличаването на броя на физическите крипто реклами в страната.

Крипто рекламите се превърнаха в нарастващ проблем за регулаторите по целия свят, особено като се има предвид, че има много ограничени регулации около крипто пазара. Регулаторите вярват, че крипто рекламодателите често се опитват да скрият или задържат присъщите рискове, свързани с крипто търговията, докато рекламират високи печалби. Освен в Сингапур, надзорните органи за реклама в Обединеното кралство, както и индийският върховен съд, също наскоро се намесиха с крипто рекламите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) твърди, че само един крипто актив на пазара се счита за стока.

декември 3, 2022 12:25 1 мин. четене

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

декември 1, 2022 23:01 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Бразилия легализира плащанията с криптовалути

Законопроектът, който беше одобрен от Сената през април, сега се нуждае от одобрението на изпълнителната власт, за да стане закон.

ноември 30, 2022 21:04 1 мин. четене

Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance твърди, че световните правителства трябва да регулират сферата на дигиталните активи, вместо да ѝ се противопоставят.

ноември 29, 2022 12:56 1 мин. четене