НАЧАЛО Други

Сибирският губернатор Комарова се оттегля неочаквано

31.05.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сибирският губернатор Комарова се оттегля неочаквано

В четвъртък Наталия Комарова, губернатор на Ханти-Мансийския регион в Сибир, известен със значителния си добив на петрол, обяви оставката си.

Във видеоклип в канала си в Telegram Комарова, която управляваше регион, в който се добива над 40 % от руския петрол, заяви, че ще се премести на друга, неразкрита длъжност, въпреки че мандатът ѝ трябваше да приключи едва през следващата година.

Малко след това Кремъл сподели видеозапис, в който президентът Владимир Путин се среща с Руслан Кухарук, кмет на Тюмен, и му предлага ролята на Комарова.

Путин пожела на Кухарук успех на новата му длъжност. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, запитан за промяната, похвали работата на Комарова и отбеляза динамичното развитие на региона под нейно ръководство, но не коментира бъдещето ѝ.

Комарова не посочи причините за оставката си. Миналата година тя беше подложена на критики заради коментарите си по отношение на войната в Украйна. Тя беше критикувана от антивоенен активист, който предложи да я преследват за предполагаемо дискредитиране на руските военни, след нейни коментари, които предполагаха, че Москва не е готова за своята “специална военна операция” в Украйна. По-късно нейните помощници заявиха, че забележките ѝ са били погрешно интерпретирани и че тя подкрепя военните.

Във видеото с оставката си Комарова благодари на Путин за доверието и призна усилията на руските сили на фронтовата линия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.