НАЧАЛО Алткойни Биткойн

"Швейцарският Amazon" ще приема крипто плащания

МАР. 20, 2019 09:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 "Швейцарският Amazon" ще приема крипто плащания

Digitec Galaxus пусна опция за крипто плащане, която позволява на клиентите на онлайн магазините digitec.ch и galaxus.ch да плащат с Биткойн, Битойн Кеш , Биткойн SV , Етериум, XRP , Binance Coin , Litecoin, Tron, OmiseGo и NEO.


Известен като "Швейцарският Amazon", Digitec изброява над 2.7 милиона артикула за ежедневни нужди, с бърза и безплатна доставка. Клиентите, които плащат в крипто, ще трябва да направят минимална покупка от 200 франка. Няма максимален праг.

Новата опция за плащане започна като сътрудничество между Digitec и швейцарската компания за електронни разплащания Datatrans AG. Крипто плащанията ще бъдат уредени от датската финтех компания Coinify, за да преобразуват транзакциите във фиатна валута, намалявайки експозицията на компанията към променливите цени на криптовалутите.

Клиентите, които искат да платят с Биткойн или някой от поддържаните алткойн, избират опцията за крипто плащане, преди да бъдат пренасочени към Coinify, където могат да завършат транзакцията.Обменният курс ще бъде фиксиран за 15 минути, а купувачът ще има възможност да използва адрес на портфейла или QR-код, за да завърши плащането.


Опцията за плащане ще се конкурира с PayPal, която заплаща такса от 2%. Coinify таксува 1,5% от сумата на покупката, докато Digitec Galaxus не начислява допълнителни такси за криптовалутни плащания.

Според съобщението, Оливър Херен, главен информационен директор и съосновател на Digitec Galaxus, съобщи, че криптовалутите вероятно ще се превърнат в подходящо средство за плащане в електронната търговия и че компанията иска да подкрепи развиващите се тенденции.

Искахме да правим това от векове, но усилието, което щеше да изисква, винаги е било твърде голямо. Сега открихме просто решение с Datatrans и Coinify.

Въпреки това, той не е напълно убеден в предимствата на блокчейн, в сравнение с други технологии за бази данни.

Досега, тези сделки се оказаха по-скъпи и по-бавни от редовните плащания. Осъществяването на каквито и да е подобрения е силно забавено от децентрализацията. Това е защото нито една от технологиите все още не е достатъчно скалируема. Но, може би просто не съм вложил достатъчно време, за да разбера как работи екосистемата на блокчейн.

Според Тобайъс Билетър, ръководител на отдел комуникации, компанията все още не предлага Apple Pay или Samsung Pay, но ще следи отблизо обратната връзка с клиентите за бъдещо включване. Що се отнася до криптовалутите, компанията твърди, че се опитва да се хареса на мобилните милениали и технологичните ръководители.

Новата опция за крипто плащане е налична в Швейцария и може да се разпростре до Германия, в очакване на успеха на внедряването.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Да очакваме ли корекция при Биткойн?

В нова стратегическа сесия той каза в YouTube видео, че BTC може да падне още, преди водещият крипто актив да покаже признаци на възстановяване.“Така въз основа на инструмента за разширение на Фибонач...
ОКТ. 23, 2021 19:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в САЩ инвестира в Биткойн

Този път, Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund реши да инвестира в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), двете най-големи криптовалути в света. Това е един от първите пенсионни фондове, които инв...
ОКТ. 23, 2021 15:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатори споделят потенциални цели за Биткойн

Понастоящем Биткойн се търгува над $60,000 според данни от CoinMarketCap, но придвижването над предишния връх за всички времена е накарало техническите анализатори да създадат множество възходящи прог...
ОКТ. 23, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света