НАЧАЛО Крипто Крими

Ще влезе ли Сам Банкман-Фрид в затвора покрай срива на FTX?

ноември 17, 2022 19:44 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще влезе ли Сам Банкман-Фрид в затвора покрай срива на FTX?

Сам Банкман-Фрид може да влезе в затвора за системни нарушения. Какво значи това за крипто света и дали това дава шанс на други проекти?

Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на Съединените щати разследва Сам Банкман-Фрид (познат като SBF), човекът зад борса за криптовалути FTX. Активите на всички “асоциирани страни” бяха замразени на Бахамските острови, където е базирана компанията.

Освен това Кипър възнамерява да отнеме оперативния лиценз на FTX и кризата може да принуди САЩ и ЕС да затегнат регулациите на криптовалутите в резултат на този шок за пазарите.

Ще влезе ли SBF в затвора за тези нарушения?

Сам Банкман-Фрид бива разследван от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ за възможни нарушения на законите за ценните книжа, като регулаторът възнамерява да продължи разследването си на изпадналата във финансова несъстоятелност FTX. SEC вече започна разследване на FTX, FTX.US и фирмата на Фрид Alameda Research.

Освен това Министерството на правосъдието проучва ситуацията. Продължаващото разследване на SEC на FTX.US продължава вече месеци.

Според специалисти, някои от тези активи, заедно с кредитния продукт на FTX, може да са ценни книжа, които според законодателството на САЩ е трябвало да бъдат регистрирани в SEC, преди да бъдат предлагани на инвеститорите. Ако случаят е такъв, компанията може също да нарушава закона за управление на средствата на клиентите.

Опитите за спасяване

Сам Банкман-Фрид, главен изпълнителен директор на FTX, се е опитвал отчаяно да набере капитал според Reuters. Той се е свързал със Sequoia, Apollo, TPG и дори със саудитски фонд за богатство, за да помогне за спасяването на FTX. 

Това е последен опит на SBF да запази компанията на повърхността и да избегне фалит. Ситуацията е тежка и Сам Банкман-Фрид отчаяно се опитва да намери начин да поддържа компанията. Това обаче по никакъв начин не може да оправдае липсата на отговорност към потребителите и инвеститорите.

FTX са поставени на фокус

Неотдавнашният срив на крипто борсата FTX привлече вниманието на всички и сега всички сочат с пръст цялата крипто индустрия. Това е просто още едно петно ​​върху името на индустрията, според някои, и всичко това е благодарение на Сам Банкман-Фрид, главен изпълнителен директор на FTX.

SBF е възхваляван като гений от някои и той със сигурност си е направил име с агресивната си стратегия, като дори спаси различни платформи като Voyager. След като и двата му бизнеса се оказаха къщи от карти, много хора се убедиха, че той е по-заинтересован от печеленето на бързи пари, отколкото от изграждането на устойчив бизнес.

FTX не е единствената борса, която е пострадала, но безспорно е най-големият крах на голямо име на крипто пазара. И поради това сривът му привлича много внимание.

Все още има много въпроси без отговор по отношение на случилото се. Но докато тези въпроси не получат отговор, соченето с пръст ще продължи и индустрията ще продължи да страда от негативна публичност, която може да се окаже  по-голямата си част незаслужена.

Трябва ли да влезе SBF в затвора и защо?

FTX е в ликвидна криза и трябва да събере средства, за да избегне фалит. Освен това на 10 ноември популярният YouTuber BitBoy изрази мнението си относно неправомерните действия на SBF. Освен това той изглежда има доказателство, че SBF манипулира пазара на криптовалути.

Това е сериозно обвинение, тъй като, ако е истина, това би означавало, че SBF умишлено саботира криптопазарите за собствена изгода. Това би обяснило и защо толкова много проекти са се провалили, въпреки че са получили инвестиции от SBF.

Какво значи това за инвеститорите?

Докато Сам Банкман-Фрид се бори с постоянните обвинения, играейки League of Legends и пускайки туитове, мнозина инвеститори губят своите пари. Доста трейдъри се запитаха дали има други възможности да се печели от крипто и има ли как да се избегне сценария с FTX. 

Макар крипто индустрията да е доказала, че няма нищо сигурно на 100% (самият пример е SBF, който преди месеци бе възхваляван като “спасител”), то със сигурност има страхотни проекти, които могат да генерират добра възвръщаемост, които са достъпни, като рискът е приемлив за ивнеститори с висок толеранс за риск.

Един такъв проект, събиращ погледите, е RobotEra.

roboterra

 

Защо RobotEra заслужава внимание?

RobotEra е изключително перспективен проект, защото той разполага с няколко фактора, които биха могли да стимулират бързия растеж на цената.

robotera

 

Финансова подкрепа от LBank Labs

Тази подкрепа не е без значение, защото ще може да осигури на TARO токена възможност за листване на LBank борсата, когато свършат предпродажбите. Излишно е да споменаваме, че всяко листване на нова борса носи истерия и покачване на цената.

Страхотна концепция

rbt

Самата концепция на играта е от типа Sandbox, а всички играчи ще могат да придобиват своите аватари – роботи, като ще могат да строят, да копаят на своята земя, както и да търгуват с други играчи на пазара на платформата. 

Ниска цена

Ниската цена на RobotEra е един добър атестат за потенциални печалби от 10Х-100Х. Към момента цената на 1 TARO токен е $0.020, като в следващата фаза се очаква повишение. Стигане на дори $1 ще осигури на ранните инвеститори 50Х печалба.

robotera

Кратки предпродажби

В рамките на трите кръга на предпродажбите, RobotEra цели да събере малко над $6.9 милиона, което е добра новина, защото бързото листване на крипто борсите може да доведе до значителна възвръщаемост.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.