НАЧАЛО Алткойни

Ще успее ли Solana в даден момент да задмине Етериум?

10.05.2024 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще успее ли Solana в даден момент да задмине Етериум?

Solana (SOL) се очерта като страхотен претендент в сферата на децентрализираната борса (DEX), надминавайки Етериум (ETH) по дневни обеми на търговия от 8 май.

Това развитие разпали дискусии относно потенциала на Solana да наруши дългогодишното господство на Етериум на пазара на криптовалути.

24-часовият обем на търговия на Solana достигна $1.314 милиарда, леко изпреварвайки Етериум, който регистрира $1.29 милиарда, подчертавайки нарастващото му влияние в сектора на DeFi. Ръстът на ежедневните търговци на NFT на Solana, достигайки многомесечен връх от 123 426, отразява този импулс.

Въпреки динамичната активност, пазарът на NFT на Solana отбеляза 16% спад в обема на продажбите през същия ден, съвпадащ със 7% спад в стойността на Solana. Това може да повлияе на транзакции с висока стойност, въпреки че може да направи закупуването и издаването на NFT по-достъпно.

Анализаторите отбелязват икономическа промяна, като общата икономическа стойност на Solana от транзакции се доближава до тази на Етериум, водена от предимството му в таксите за транзакции и максималната стойност за извличане (MEV). Таксите на Solana достигнаха 50% от тези на Етериум през последните дни, сигнализирайки за потенциален „обрат“ в близко бъдеще.

Solana обаче е изправена пред предизвикателства, включително претоварване на мрежата и проблеми с надеждността. Въпреки възможностите му за извличане на MEV, опасенията относно надеждността и оперативната ефективност продължават, както се вижда от минали прекъсвания и по-ниска обща заключена стойност (TVL) в сравнение с Етериум.

Докато Solana и Етериум се справят с тези предизвикателства и се борят за доминантност на развиващия се пазар, наблюдението на тяхното адаптиране и конкуренция е от решаващо значение както за инвеститорите, така и за DeFi ентусиастите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор с огромни печалби от меме криптовалута след победата на Тръмп в съда

Проницателен крипто търговец е постигнал значителни печалби, като е инвестирал в меме монетата MAGA (TRUMP), която наскоро достигна исторически връх.

30.05.2024 7:30 2 мин. четене

Инвеститор направи 41,800% печалба от търговия с меме криптовалута

Според данни от веригата дългогодишен притежател на Shiba Inu (SHIB) е реализирал значителна печалба след неочаквана продажба на мемекойн.

29.05.2024 21:00 2 мин. четене

Pepe може да продължи възхода, задминавайки топ криптовалути като Polygon

След забележителното увеличение от 136% през май цената на PEPE се стабилизира на приблизително $0.00001513.

29.05.2024 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на ApeCoin (APE) през следващите 6 години

ApeCoin (APE) е ERC-20 токен, който служи като управляващ токен за ApeCoin DAO. Той е свързан с Yuga Labs, компанията, отговорна за метавселената Otherside, както и с NFT колекциите Bored Ape Yacht Club (BAYC) и Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

29.05.2024 9:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.