НАЧАЛО Други

Ще продължи ли отдръпването на рисков капитал от крипто?

януари 7, 2023 17:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще продължи ли отдръпването на рисков капитал от крипто?

Според доклад на Galaxy Research от 5 януари пазарните условия в криптo сектора, които доведоха до значително отдръпване на инвестициите през втората половина на предходната година, вероятно ще продължат и през 2023 г.

В началото на 2022 г. имаше значителни инвестиции на рисков капитал в крипто индустрията, но през втората половина те намаляха. Според Алекс Торн, ръководител на Firmwide Research, който се позова на доклада, през тази година трендът може да продължи.

През 2022 г. сумата, инвестирана от компаниите за рисков капитал в Web3 и крипто стартъпи е малко над $30 милиарда. Също така са сключени 2,900 сделки с рискови компании, а през четвъртото тримесечие са сключени най-малко сделки и е инвестиран най-ниският капитал от две години насам.

Ако тази тенденция се задържи през 2023 г. крипто и Web3 компаниите може да имат затруднения с набирането на средства.

Ще се отрази ли американската регулаторна политика върху крипто?

Намаляващото доверие в компаниите, заради многобройните фалити и по-строгите изисквания на инвеститорите ще затруднят набирането на средства за предприемачите. През 2023 г. стартъпите ще трябва да бъдат изцяло фокусирани върху основите, намаляването на оперативните разходи и увеличаването на приходите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Най-големият растеж тепърва предстои


Регулаторната среда в Съединените щати също ще окаже влияние, тъй като страната продължава да доминира в екосистемата. Миналата година, базираните в САЩ стартъпи са получили над 40% от всички сделки с рисков капитал в областта на криптовалутите.

Продължаващото значение и доминантната позиция на САЩ в крипто сектора дават достатъчно основания на американските политици да изяснят и съгласуват правилата и регулациите за пространството.

В друг доклад на Crunchbase от 5 януари се прогнозира още по-бавна 2023 г. за рисковото финансиране във всички сектори. От 2021 г. насам глобалното финансиране с рисков капитал е намаляло с 35% до $445 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене