Home

Ще се класифицира ли Биткойн като резервен актив ако Тръмп спечели изборите?

04.07.2024 19:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще се класифицира ли Биткойн като резервен актив ако Тръмп спечели изборите?

В скорошен доклад на Forbes се подчерта, че бившият президент Доналд Тръмп е подкрепил Биткойн (BTC), което предизвика дебати за това дали криптовалутата трябва да бъде класифицирана като стратегически резервен актив.

В публикация в социалните медии Тръмп подчерта геополитическото значение на криптовалутата и предупреди срещу политики, които биха могли да задушат растежа му, като предположи, че подобни мерки биха облагодетелствали държави като Китай и Русия. Тази декларация бележи Тръмп като първата голяма политическа фигура, която подкрепя Биткойн, привличайки вниманието към потенциалната му роля като стратегически резервен актив.

Няколко политически лидери и влиятелни личности, които подкрепят Биткойн, настояват да се счита за стратегически резервен актив. От януари Вивек Рамасвами, бивш кандидат за президент, съветва Тръмп по въпросите за криптовалутите.

Според доклада Рамасвами е предложил да се подкрепи американският долар с разнообразна кошница от стоки, включително Биткойн, за да се контролира инфлацията и да се стабилизира стойността на валутата във времето.

Сенатор Синтия Лумис, често наричана “крипто кралицата” на Конгреса, също е предложила Федералният резерв да диверсифицира валутните си резерви, като включи Биткойн. Луммис разглежда BTC като отлично средство за съхранение на стойността и се застъпва за това САЩ да диверсифицират инвестициите си, като добавят водещата криптовалута към баланса си.

Разговорът около Биткойн като стратегически резервен актив повдига важни въпроси за това как САЩ биха могли да използват цифровата валута, за да увеличат икономическата си сила и геополитическото си влияние.

Алекс Торн, ръководител на фирмените изследвания в Galaxy Digital, заяви пред Forbes, че децентрализираният характер на BTC и стабилните му качества го правят подходящ за все по-голяма роля в геополитиката и международната търговия.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога Биткойн може да се върне към историческия си връх според анализатор

Известният търговец на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро заяви, че криптовалутата Omni Network (OMNI) може да е готова за значителен възход.

20.07.2024 21:00 2мин. четене

Голяма американска банка инвестира значителни средства в този Биткойн ETF

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на Bitwise Invest, обяви, че голяма американска банка поема значителен ангажимент към спот BTC ETF на Bitwise, както и към други ETF-и с фокус върху криптовалутите.

20.07.2024 20:00 1мин. четене

Над $2 милиарда са постъпили в американските спот Биткойн ETF-и за последните 2 седмици

Американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн са привлекли над $2 милиарда през последните две седмици, което отразява подновения пазарен оптимизъм.

20.07.2024 18:00 1мин. четене

Доклад на ARK Invest изтъква устойчивостта на Биткойн на фона на пазарните предизвикателства

През 2020 г. германските власти ликвидираха 50,000 BTC, иззети от платформата за “пиратско” съдържание Movie2k, което доведе до спад на цените на Биткойн от над $70,000 до под $55,000.

20.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.