НАЧАЛО Биткойн

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

В ново интервю с Натали Брюнел, Олдън каза, че исторически се е доказало, че Биткойн (BTC) обикновено поскъпва заедно с разширяването на паричното предлагане на щатските долари.

Тя каза, че напоследък лекото облекчаване на ликвидността е помогнало да се подготви почвата за възхода на BTC през последните няколко седмици. Олдън прогнозира още поскъпване на актива, но добави, че тенденциите в ликвидността все още натежават над Биткойн в дългосрочен план.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво предстои за Биткойн? – Чарлз Едуардс


Макроикономическият експерт заяви:

Когато разглеждате различни мерки за вътрешна или глобална ликвидност, обикновено, когато [тя] се повишава, това е доста добре за Биткойн, а когато спада, Биткойн обикновено върви надолу или [се търгува в диапазон]. От началото на четвъртото тримесечие на миналата година някои от показателите за ликвидност започнаха да достигат дъното и да се обръщат обратно нагоре, поне временно. 

Мисля, че подобно на други активи, които се повишиха – при Биткойн щеше да има рали тогава, ако не беше целият провал с FTX. Така че това донякъде забави ралито, но след като [случаят беше отчасти] разрешен – сега [флагманската криптовалута] се придвижва напред. Мисля, че Биткойн и другите активи в екосистемата имат своето рали, което всъщност е рали на ликвидността. По принцип показателите [свързани с нея] изглеждат добре за следващите няколко месеца, но като цяло в дългосрочен план те все още не са на много добро място.

Олдън заяви, че е възможно в някакъв момент преди следващия бичи пазар Биткойн да го очаква сценарий, подобен на този от март 2020 г., при който внезапен “шок на ликвидността” да натисне цената на BTC надолу, за да тества отново дъната, преди бързо да отскочи нагоре.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене