НАЧАЛО Други

Ще има ли скок в цените на фондовия пазар до края на годината?

ноември 19, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще има ли скок в цените на фондовия пазар до края на годината?

Повишенията на фондовия пазар през тази седмица карат инвеститорите да се чудят дали е възможно рали в края на годината, а според Джей Пелоски от TPW Advisory всички съставки са налице за силен ръст до края на 2023 г.

В петък той сподели мислите си, че според него сме в етап на класическо рали в края на годината, както и, че ако се замислим, всички фактори се подреждат.

Тези фактори включват положителни сезонни тенденции през ноември и декември, както и поредица от пазарни индикатори, които обикновено показват, че следващото движение за пазара е нагоре.

Пелоски изтъкна, че ноември и декември често са сред най-силните месеци в годината за фондовия пазар, но освен това прекалено мечите настроения сред много различни видове инвеститори означават, че предстои бича промяна.

Шорт позициите на хедж фондовете са най-високи от пет години насам, което е бичи сигнал за пазарите, тъй като тези инвеститори “покриват” позициите си, като купуват акции, когато приключват къс залог.

Инвеститорите на дребно също така продадоха най-много акции през октомври, отколкото през който и да е месец през последните две години, което е сигнал, че и те може би са на път да увеличат покупките си.

Индикаторът “Zweig Breadth Thrust” наскоро сигнализира за бърза промяна от свръхпродажба към свръхпокупка. На всичкото отгоре броят на секторите и пазарните индекси, които възвръщат 200-дневната си пълзяща средна стойност, се увеличава. Освен това Dow Jones наскоро подаде бичи сигнал за “златен кръст” тази седмица, точно след като видя мечи “смъртен кръст“.

Знаем как протича историята на ралито [в края на годината]; тя започва с покриване на шорт позициите от [хедж фондовете] (кошницата с шорт позиции на GS се повиши със 17% през миналата седмица) и след това се разширява до лонг позиции на [хедж фондовете]“, написа Пелоски в бележката си от миналата седмица.

Към тях се присъединяват CTAs, както беше отбелязано по-горе, след което се включват активните мениджъри“, добави той, като отбеляза, че участието на кохортата от инвеститори на дребно е последната съставка, за да се оформи ралито.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.