НАЧАЛО Биткойн

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

17.04.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

Въпреки това Ерик Балчунас, ETF анализатор на Bloomberg, смекчи ентусиазма, свързан с неотдавнашното одобрение на тези ETF в Хонконг.

В неотдавнашна дискусия за пазара на ETF в Хонконг Балчунас изрази скептицизъм по отношение на мащаба на въздействието на неотдавнашното одобрение.

Противно на широко разпространените очаквания за приток на около $25 милиарда в ETF, Балчунас смята, че реалността може да се окаже недостатъчна. Той предполага, че тези фондове може да се борят да привлекат дори $500 милиона приток.

Предпазливата прогноза на Балчунас се основава на няколко фактора. Той изтъкна сравнително малкия размер на пазара на ETF в Хонконг в сравнение със САЩ. Освен това той посочи, че одобрените в Хонконг ETF може да не са достъпни за обикновените инвеститори на дребно в Китай.

Освен това Балчунас подчерта разликата в мащаба на фирмите за ETF в Хонконг и техните колеги в Съединените щати, като пример за това са управляваните активи на BlackRock в размер на $10 трилиона. Той обсъди и структурите на таксите, като прогнозира, че те вероятно ще варират между 1-2 %, което е сравнително по-високо от таксите на пазара в САЩ.

Балчунас наблегна на ликвидността на екосистемата в Хонконг, като прогнозира, че при ETF-ите може да се наблюдават широки спредове и премийни отстъпки. В заключение той предупреди да не се правят паралели между пазарите на ETF в други държави и стабилния пейзаж в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.