НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ще скочи ли цената на Биткойн след халвинга?

АПР. 3, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще скочи ли цената на Биткойн след халвинга?

Биткойн претърпя сериозен ръст след халвинга от 2016 г.

Третият халвинг на BTC ще се състои на 20-ти май.


Ще бъдат генерирани с 50% по-малко монети на всеки блок след събитието, което може да се отрази на цената по изключително сериозен начин.

 

Халвинг се е провеждал два пъти в историята на най-големият дигитален актив, като и двата пъти успява да повиши стойността на Биткойн поне десет кратно. 

 

Една дефлационна валута

 

Биткойн оперира на принципа на дефлацията. Това означава, че ще се произвежда все по-малко BTC, като на даден етап ще спре да се произвежда напълно.

 

Предлагането на Биткойн е ограничено до 21 милиона - никога не може да съществуват повече монети.

 

Това е различно от инфлационния модел на фиатните валути, който позволява на централните банки да принтират пари, когато преценят, че е редно.

 

Дефлацията на Биткойн го прави по-оскъден, което на теория би трябвало да го направи по-ценен.

 

Първоначалната награда за изкопан Биткойн блок беше 50 BTC. По онова време, всеки можеше да копае валутата само с лаптопа си. Сега изискванията за копаене са чувствително по-високи и наградата е 4 пъти по-ниска (12.5 BTC). 

 

След следващия халвинг, наградата ще спадне до 6.25 Биткойна

 

Не само наградата на блок има ефект върху оскъдността на криптовалутата. С течение на времето, все повече миньори започнаха да копаят, поради което е станало значително по-трудно да се добиват блокове.

 

В следствие на това, миньорите започнаха да се обединяват в ‘басейни’ (‘pools’). Участниците в тези басейни си разделят наградата за всеки добит блок. 

 

Досега, халвингът е имал много позитивен ефект върху цената на Биткойн. Потенциалните обяснения за това са много, но най-простото е търсене и предлагане.

 

Когато се генерират по-малко монети, те стават по-оскъдни, което ги прави по-ценни

 

След халвинга, миньорите, които не могат да си позволят да копаят ще се откажат. Повечето ще продължат да копаят и ще продадат монетите си само когато им е изгодно, като по този начин повишават цената. 

 

Икономиката на търсене и предлагане остава валидна.” каза Антъни Помплиано. 

 

“Това е добър начин да се определи пазарната цена. Така че, ако търсенето за актив с фиксирано предлагане се увеличи, ще видим стремглаво увеличение в цената.”

 

“Един от най-големите фактори за увеличението на това търсене или за оскъдността е халвинга през май 2020 година, който мисля, че ще е голям момент.”

 

Помплиано предвиди цена от $ 100,000 за Биткойн, което е само пет пъти по-високо от сегашния връх. Предвид ценовите увеличения, които последваха миналите халвинг събития, подобна прогноза не звучи неразумно, въпреки бомбастичната цел от $ 100,000.

 

Предвид кризата около коронавируса и историята на Биткойн, най-вероятно е да видим скок в цената около година след халвинга.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто потребителите теглят $220 милиона в Биткойн след халвинга
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн отново тества $ 9,000 - какво да очакваме?

BTC все още не се е възстановил от дъното си на $ 8,600, но $ 9,000 остава важно психологическо ниво, което редица анализатори следят. Според ресурса за следене на крипто деривати Skew.com, прибл...
МАЙ. 26, 2020 15:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Има повече от 21 милиона Биткойн? - Weiss Ratings

В публикация от 25-ти май, Weiss Ratings сподели, че борсите използват ливъридж, за да създадат впечатлението, че има повече Биткойн отколкото съществува.  В публикацията пише - “Непопулярно м...
МАЙ. 25, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто добивът в Съчуан, откъдето идва 9% от хеш-рейтa на Биткойн, вече е забранен

Регулаторите в Съчуан са известили всички крипто бизнеси в региона, че трябва да прекратят всякакви процеси на добив на криптовалути.  Всички районни администратори са били инструктирани да ...
МАЙ. 25, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо може да предстои спад за Биткойн

Някои твърдят, че това е здравословна корекция, но ключов индикатор предполага, че може да предстоят още загуби. Поради халвинга, приходите на миньорите се преполовиха. Тези от тях, които плащаха...
МАЙ. 25, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света