НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо халвингът на Биткойн ще промени всичко?

АПР. 1, 2020 19:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо халвингът на Биткойн ще промени всичко?

След шест седмици броят на произведените биткойни от всеки блок ще бъде намален на 6,25. Това намаление на наградите се очаква да окаже натиск върху цената.

Един анализатор демонстрира значението на този ход, като го сравнява с други ограничени стоки.

Биткойн се сравнява с благородните метали


Анализаторът PlanB публикува уникална графика в Twitter, която разглежда 'stock-to-flow' съотношението на Биткойн. Това е показател, който сравнява наличното количество със скоростта на производство. Често се използва при благородни метали за прогнозиране на рентабилността на производството.
Тази графика се свързва със статия, написана от PlanB миналата година. Авторът отбелязва, че понастоящем Биткойн има съотношение между 25 и сега 27. Това означава, че при сегашните темпове на производство са били нужни 27 години, за да се изкопае съществуващото число. Халвингът обаче, ще доведе до удвояване на този брой, тъй като производството се съкращава наполовина.

PlanB демонстрира, че през последните десет години съществува поразително ясна корелация между пазарната цена на Биткойн и stock-fo-flow съотношението. Той прогнозира, че ако тази тенденция продължи, водещата криптовалута може скоро да има пазарна капитализация на стойност 1 трилион долара или $55,000 на монета.

Той твърди;

Биткойн е първият оскъден дигитален обект, който светът някога е виждал - той е оскъден като сребро и злато, и може да се изпраща по интернет, радио, сателит и т.н. Съществува статистически значима връзка между съотношението stock-to-flow и пазарната стойност. Вероятността връзката между тях да бъде следствие на случайността е близо до нула.


Това развитие ще промени блокчейн пространството