НАЧАЛО Други

Ще присъства ли президентът Тръмп на обяда с Уорън Бъфет и Джъстин Сън?

СЕП. 11, 2019 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще присъства ли президентът Тръмп на обяда с Уорън Бъфет и Джъстин Сън?

С потвърждение, че "крипто обяда" с милиардера Уорън Бъфет все пак ще се проведе, остава да се разбере дали президентът на САЩ, Доналд Тръмп, ще приеме поканата на Джъстин Сън.

Още в средата на юли, президентът Тръмп постави криптовалутите като акцент в ежедневните си публикации в Twitter. В отговор Сън - изпълнителният директор на Tron, го покани на обяда с Бъфет.

В крайна сметка Сън трябваше да отложи срещата, позовавайки се на опасенията за здравето - камъните в бъбреците. Това отлагане наистина породи съмнения в много хора.

По онова време имаше съобщения, че изпълнителният директор на Tron изпитва проблеми с китайските власти заради прекомерната самореклама. Интересното е, че от момента, в който се разгърна сагата, се забелязва намаление на примамките в социални медии свързани със Сън и Tron.

Както по-рано бе съобщено, екипът на Tron полага усилия за разсрочване на датата за обяда. Основния проблем е избора на време, което да устройва всички поканени гости - задача, която последния път отне близо два месеца.

Сън ще се опита да промени мнението на своите анти-крипто събеседници


Подобно на Бъфет, Тръмп подкрепя анти-крипто настроенията. В Twitter публикациите си от по-рано през юли, президентът на САЩ заяви, че криптовалутите се „базират на въздух под налягане“ и че улесняват незаконната дейност.

През същия период министърът на финансите Стив Мнучин дори заяви, че фиатните валути не се използват толкова за пране на пари колкото биткойн. Междувременно проучванията показват, че щатският долар се използва 800 пъти повече отколкото биткойн по отношение на прането на пари.

Може би това са някои от аргументите, които Сън и групата му приятели ще се надяват да опровергаят по време на обяда. Дали изпълнителният директор на Tron е подходящия човек за лице (представител) на крипто общността или дали промяната на позицията на Бъфет спрямо Биткойн (BTC) е от изключително значение, остава изцяло друг проблем.

Бъфет, човекът зад Berkshire Hathaway, има история на човек, който не вижда стойност в биткойн и останалите криптовалути. Милиардерът инвеститор на няколко пъти определи цялата крипто индустрия като "балон", както и ги нарече "хазартно устройство и отрова за плъхове".

За някои заинтересовани страни в криптосферата, мнението на Бъфет идва от място на невежество. Други гледат на антикрипто забележките му като иронични предвид многомилиардните безразсъдства, извършени от подобни на Wells Fargo - банка със значителни инвестиции от Бъфет.

За 'Биткойн бикът' Макс Кайзер „няма по-голям плъх от Уорън Бъфет“. Освен това, ако биткойн е отрова за плъхове, то се предполага, че банките са плъховете.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Поредната компания се отказва от криптовалутата на Facebook

Представител на компанията каза:„Vodafone Group реши да се оттегли от Aсоциацията Libra. Ние казахме от самото начало, че желанието на Vodafone е да даде истински принос за разширяване на финансовото ...
ЯНУ. 22, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пробивът в системата на Tinder доказва нуждата от децентрализация

Нарушението, което беше първият голям инцидент със сигурността в историята на Tinder, засегна 16 000 потребители.  Със сриването на репутацията на Tinder, редица критици изтъкнаха, че това би мо...
ЯНУ. 22, 2020 12:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

YouTube отново започнаха да забраняват крипто видеа

Още двама от така наречените "ютубъри" се обърнаха към Twitter, за да се оплачат от последващи проблеми, след като каналите им бяха възтановени.Миналия месец, след масово изтриване на крипто видеоклип...
ЯНУ. 21, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нарастващото приемане на криптовалути подсказва за нови възможности за DeFi

Страните, които трябваше да са нависоко според този фактор не бяха открити никъде, а някои неочаквани се оказаха сериозно ангажирани с криптовалутите, според тези резултати. Те могат да бъдат нови паз...
ЯНУ. 20, 2020 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света