НАЧАЛО Други

Ще присъства ли президентът Тръмп на обяда с Уорън Бъфет и Джъстин Сън?

СЕП. 11, 2019 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще присъства ли президентът Тръмп на обяда с Уорън Бъфет и Джъстин Сън?

С потвърждение, че "крипто обяда" с милиардера Уорън Бъфет все пак ще се проведе, остава да се разбере дали президентът на САЩ, Доналд Тръмп, ще приеме поканата на Джъстин Сън.

Още в средата на юли, президентът Тръмп постави криптовалутите като акцент в ежедневните си публикации в Twitter. В отговор Сън - изпълнителният директор на Tron, го покани на обяда с Бъфет.

В крайна сметка Сън трябваше да отложи срещата, позовавайки се на опасенията за здравето - камъните в бъбреците. Това отлагане наистина породи съмнения в много хора.

По онова време имаше съобщения, че изпълнителният директор на Tron изпитва проблеми с китайските власти заради прекомерната самореклама. Интересното е, че от момента, в който се разгърна сагата, се забелязва намаление на примамките в социални медии свързани със Сън и Tron.

Както по-рано бе съобщено, екипът на Tron полага усилия за разсрочване на датата за обяда. Основния проблем е избора на време, което да устройва всички поканени гости - задача, която последния път отне близо два месеца.

Сън ще се опита да промени мнението на своите анти-крипто събеседници


Подобно на Бъфет, Тръмп подкрепя анти-крипто настроенията. В Twitter публикациите си от по-рано през юли, президентът на САЩ заяви, че криптовалутите се „базират на въздух под налягане“ и че улесняват незаконната дейност.

През същия период министърът на финансите Стив Мнучин дори заяви, че фиатните валути не се използват толкова за пране на пари колкото биткойн. Междувременно проучванията показват, че щатският долар се използва 800 пъти повече отколкото биткойн по отношение на прането на пари.

Може би това са някои от аргументите, които Сън и групата му приятели ще се надяват да опровергаят по време на обяда. Дали изпълнителният директор на Tron е подходящия човек за лице (представител) на крипто общността или дали промяната на позицията на Бъфет спрямо Биткойн (BTC) е от изключително значение, остава изцяло друг проблем.

Бъфет, човекът зад Berkshire Hathaway, има история на човек, който не вижда стойност в биткойн и останалите криптовалути. Милиардерът инвеститор на няколко пъти определи цялата крипто индустрия като "балон", както и ги нарече "хазартно устройство и отрова за плъхове".

За някои заинтересовани страни в криптосферата, мнението на Бъфет идва от място на невежество. Други гледат на антикрипто забележките му като иронични предвид многомилиардните безразсъдства, извършени от подобни на Wells Fargo - банка със значителни инвестиции от Бъфет.

За 'Биткойн бикът' Макс Кайзер „няма по-голям плъх от Уорън Бъфет“. Освен това, ако биткойн е отрова за плъхове, то се предполага, че банките са плъховете.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Гигантският телеком HTC обяви партньорство с Bitcoin.com

Exodus 1 е първият телефон, който предлага поддръжка за Биткойн Кеш (BCH), без да е необходимо да изтегляте BCH портфейл от магазин за приложения.Съществуващите потребители на Exodus 1 вече ще могат д...
СЕП. 17, 2019 19:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централните банки се срещат с учредителите на крипто проекта на Facebook

Централните банки ще говорят с представители на LibraНа 16 септември представителите на Libra ще се срещнат с Комисията по плащания и пазарна инфраструктура (CPMI), част от Банката на международните р...
СЕП. 16, 2019 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо криптовалутата на Facebook се нуждае от блокчейн

Мнозина твърдят, че реално може просто да използва традиционните разплащателни мрежи вместо блокчейн. Но, говорейки в Q&A в Ethereal, Тел Авив, Томер Барел, COO в Calibra (които изпълняват проекта Lib...
СЕП. 16, 2019 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Богатите милениали инвестират в криптовалути

Изследване на британската правна фирма Michelmores LLP за по-заможните милениали - поколението, родено между 1981 и 1996 г. - със собствени активи от $31 000 или повече, показва, че 20% са инвестирали...
СЕП. 15, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света