НАЧАЛО Алткойни

Ще има ли одобрение на спот Етериум ETF? Ето какво мисли анализатор на Bloomberg

25.04.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще има ли одобрение на спот Етериум ETF? Ето какво мисли анализатор на Bloomberg

ETF aнализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас е песимист по отношение на вероятността Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) да одобри спот ETF за Етериум (ETH) до края на май.

В дискусия в канала на Дейвид Лин в YouTube Балчунас разгледа неотдавнашната си публикация в социалните медии, в която изрази съмнения относно одобрението на спот Етериум ETF. Той посочи забавянето на процеса на одобрение като основна причина за своя скептицизъм.

Според Балчунас към момента SEC не е предоставила никаква обратна връзка на емитентите въпреки наближаващия краен срок – 21 май. Обикновено SEC преглежда регулаторните документи на емитентите и отправя запитвания за разяснения – процес, който може да отнеме няколко седмици или дори месеци. Този цикъл на обратна връзка обаче все още не е започнал, което показва потенциален умишлен избор от страна на SEC да не дава коментари.

Балчунас също така предположи, че позицията на председателя на SEC Гари Генслер по отношение на Етериум може да възпрепятства процеса на одобрение. Убеждението на Генслер, че ETH може да бъде класифициран като ценна книга, а не като стока, може да повлияе на вземането на решения. Одобряването на ETF за Етериум би означавало, че Етериум се третира като стока, което противоречи на мнението на Генслер.

Освен това Балчунас отбеляза, че за разлика от случая с Биткойн ETF, при който регулаторният натиск се е увеличил, след като Grayscale е спечелила съдебно дело срещу SEC, понастоящем няма подобна спешност за одобрение на ETF на Етериум. Съдебното дело срещу SEC подчерта неуспеха на регулатора да одобри Биткойн борсово търгувания продукт на Grayscale, което доведе до увеличаване на натиска за регулаторни действия.

Като цяло Балчунас подчерта, че изглежда има малка свобода на действие за Генслер да одобри спот ETF за Етериум, като се има предвид неговата позиция и липсата на значителен външен натиск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Dogecoin разработчик предупреди за рисковете от инвестиране в крипто

Криптовалутите са много интересен, но костелив орех, особено за начинаещите в тази област. Експоненциалният ръст на меме токени като Dogecoin е причина за масовото привличане на много начинаещи.

18.06.2024 10:00 3 мин. четене

Aptos ще задмине Solana до три години според Артър Хейс

Артър Хейс от BitMEX наскоро прогнозира, че Aptos (APT), блокчейн мрежа от първи слой, ще изпревари Solana (SOL) до 2-3 години.

18.06.2024 6:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.