Home

Шансовете за одобрение на Solana ETF са добри според ръководител на VanEck

29.06.2024 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шансовете за одобрение на Solana ETF са добри според ръководител на VanEck

Ръководителят на отдела за проучвания на VanEck Матю Сийгъл смята, че одобрението на спот Етериум ETF ще проправи пътя за Solana ETF, което ще предизвика нов интерес към крипто пазара.

Сийгъл отбеляза, че езикът, използван в заявленията за Етериум ETF, описващ алткойна като стока поради децентрализирания му характер, може да се приложи по подобен начин и за Solana. Той предположи, че споразуменията за споделяне на надзора за Solana, подобни на тези за спот ETF за Биткойн и Етериум, биха могли да улеснят одобрението на ETF за SOL.

Той също така спомена, че някои такива фондове, базирани на стоки, съществуват без фючърсен пазар, което би могло да подкрепи случая с ETF на SOL, тъй като за Solana липсва фючърсен пазар на Чикагската стокова борса (CME).

Съобщението на Сийгъл разпали отново дебата между Solana и Етериум. Той защити стратегията на VanEck от критиките, че не е изчакала до пускането на ETH ETF. Критиците спорят за децентрализацията на SOL, като отбелязват, че Фондацията Solana и свързаните с нея лица притежават 20% от предлагането на SOL, което е много повече от 0.2% при ETH, притежавани от Фондацията Етериум.

Стив Дакх, главен технически директор и член-основател на Етериум, заяви:

При положение че фондацията Solana и свързаните с нея субекти все още притежават 20% от предлагането на SOL, не бих я нарекъл децентрализирана. За сравнение, фондацията на Етериум притежава около 0,2% от предлагането на ETH.

Продължаващият дебат за Solana срещу Етериум се фокусира върху ефективността, развитието и мащабируемостта. Съоснователят на Solana Анатолий Яковенко твърди, че двете технологии могат да съществуват съвместно и да се конкурират в припокриващи се области. Той отхвърли идеята Solana да замени Етериум, като подчерта потенциала на двете мрежи да процъфтяват.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Хард форкът на Cardano наближава – какво следва за цената на ADA?

Cardano (ADA) може да види значителни ценови движения през следващия месец с предстоящия хард форк Chang.

19.07.2024 19:30 2мин. четене

XRP китовете правят големи движения на фона на волатилността на цените

Популярният алткойн XRP преживява сериозна активност от страна на китовете на фона на продължаващата волатилност на цените.

19.07.2024 18:30 1мин. четене

Този алткойн е на път да продължи бичия тренд след експлозивни печалби

Популярен крипто анализатор прогнозира продължаващ ръст за алткойн, който се повиши значително през изминалата година.

19.07.2024 16:30 1мин. четене

Крипто трейдър спечели милиони от меме монетата на Тръмп

Трейдър на криптовалути реализира огромна печалба от меме токен, посветен на Доналд Тръмп, чиято стойност нарасна неимоверно тази година.

19.07.2024 16:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.