НАЧАЛО Други

Сериозен срив на печалбите на Robinhood за последното тримесечие

ноември 8, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сериозен срив на печалбите на Robinhood за последното тримесечие

Приходите на Robinhood от търговия с криптовалути отбелязаха забележителен спад през третото тримесечие на 2023 г., като продължиха тенденцията, наблюдавана през цялата година.

Платформата отчете спад на приходите от криптовалути, базирани на транзакции, в размер на $23 милиона, както бе оповестено в прессъобщение от вторник. Това бележи значителен спад от 55% в сравнение с предходното тримесечие.

Спадът в приходите е особено видим в крипто сектора, като приходите от транзакции на Robinhood за акции също отбелязват 13% спад на тримесечна база. Приходите на компанията от търговия с криптовалути започнаха годината с приблизително $38 милиона през първото тримесечие, последвани от спад до $31 милиона през второто тримесечие, преди последния отчетен спад.

По време на разговора за приходите във вторник главният изпълнителен директор Влад Тенев подчерта отдадеността на компанията да подобри потребителското изживяване на крипто инвеститорите.

Главният финансов директор Джейсън Уорник добави, че по-голямата регулаторна яснота в пространството на криптовалутите ще улесни по-бързото въвеждане на иновации за Robinhood. Струва си да се отбележи, че забавянето на крипто търговията не е характерно само за Robinhood; Coinbase също отчете 12% спад на общите приходи от трансакции през третото тримесечие в сравнение с предходния тримесечен период.

Robinhood остава ангажирана с крипто пространството, като в близко бъдеще планира да въведе търговия с криптовалути в Европейския съюз. Тенев подчерта благоприятната регулаторна рамка за криптовалутите в ЕС, като изрази вълнението си от разширяването на услугите им, за да обслужват по-добре този пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.