НАЧАЛО Регулации

Сенатор Елизабет Уорън отново разгневи крипто общността

ЮЛИ. 29, 2021 16:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сенатор Елизабет Уорън отново разгневи крипто общността

Американският сенатор Елизабет Уорън разгневи крипто общността с поредния си опит да ограничи крипто сектора.

В писмо до министъра на финансите Джанет Йелън, сенатор Уорън говори за рисковете, свързани с крипто, призовавайки Йелън да въведе "всеобхватна и координирана рамка". С други думи, да се въведе по-строга регулация, която повече от вероятно би задушила сектора.


Не за първи път сенатор Уорън атакува индустрията. По-рано този месец тя писа до председателя на SEC Гари Генслер, призовавайки за по-строг контрол на крипто борсите. Тя също се възползва от възможността да спомене отново аргументи относно киберпрестъпността и щетите върху околната среда.


Този път обаче различното е, че редица крипто личности са отговорили.


Какво каза сенаторът Уорън?


Сенаторът Уорън призова Йелън да упражни влиянието си върху Съвета за надзор на финансовата стабилност (FSOC) за по-голяма безопасност на крипто пазара.


FSOC трябва да действа бързо, за да използва своите законови правомощия за справяне с рисковете на криптовалутите и да регулира пазара, за да гарантира безопасността и стабилността на потребителите и нашата финансова система.


Тя добави, че тъй като криптовалутите стават все по-популярни, нарастват и рисковете, които те крият. Тя идентифицира пет специфични риска, а именно:


  • Излагане на хедж фондове и други инвестиционни инструменти, които нямат прозрачност
  • Рискове за банките
  • Уникални заплахи в лицето на стабилни монети
  • Употреба в кибератаки, които могат да навредят на финансовата система
  • Рисковете, асоциирани с децентрализираното финансиране

В допълнение, Уорън също е говорила с различни информационни агенции по въпроса. Говорейки за Squawk Box, тя направи паралели с историята на регулиране на фармацевтичните лекарства, като каза:


Докато хората могат да продават "змийско масло", се оказва, че никой не е инвестирал в това да има добри лекарства, които са безопасни и които помагат на хората.Тя твърди, че регулацията, целяща да елиминира злонамерените участници, в крайна сметка е довела до просперираща и безопасна фармацевтична индустрия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕС затяга крипто регулациите


Крипто общността реагира


В отговор на това Майк Новограц от Galaxy Digital премина в офанзива, казвайки, че DeFi може да бъде прогресивна сила, която предлага по-голяма прозрачност от банките.


Ако банките разполагаха с прозрачността на DeFi протоколите, нямаше да имаме ипотечната криза. Децентрализираните финанси ще спечелят, защото са по-добри [...]


Инвеститорът-милиардер също говори за банкови недискретности, в частност такси за овърдрафт. Все пак има опасения относно изпирането на пари и манипулирането на пазара, които той не спомена. Новограц постави под въпрос защо сенатор Уорън продължава да се фокусира върху крипто.


Той призна, че крипто секторът е 'заседнал' що се отнася до KYC изискванията, но остава уверен, че решенията идват. По този повод той намекна, че сенатор Уорън е необразована по темата, което тя демонстрира многократно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света