НАЧАЛО Регулации

ЕС затяга крипто регулациите

ЮЛИ. 21, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ЕС затяга крипто регулациите

Европейският съюз затяга своите разпоредби относно транзакциите с криптовалута, за да добави допълнителен слой за защита на своите граждани.

ЕС представи нов пакет за забрана на анонимни транзакции с цифрови активи.


Новото предложение на Европейския съюз, ще изисква доставчиците на услуги за криптовалути да събират допълнителна информация от потребителите с цел борба срещу изпирането на пари. Твърди се, че този ход допълнително ще предотврати незаконната финансова дейност в региона.


Доставчиците на крипто услуги ще трябва да събират информация за потребителите, които желаят да прехвърлят цифрови активи, включително името на инициатора на прехвърлянето, номера на сметката, местоположението на който съществува акаунтът и къде се обработва транзакцията.


Допълнителната информация, включително адрес на създателя, номер на личен документ, дата и място на раждане. Фирмите за цифрови активи трябва да гарантират, че необходимата информация е включена в трансфера.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Илон Мъск, Джак Дорси и Кати Ууд ще обсъждат Биткойн на конференцията 'The B Word'

Предложението се отнася за всички доставчици на услуги, свързани с криптовалути и е насочено само към големи транзакции. Според предложението новото изменение ще осигури пълна проследимост на цифровите трансфери на активи, включително Биткойн. 


В допълнение, в пакета се посочва, че предоставянето на анонимни портфейли за криптовалута е забранено, както анонимните банкови сметки също са забранени.


На правоприлагащите органи ще бъде осигурен и достъп до новата система, която ЕС се надява да ускори разследванията, свързани с престъпна дейност при трансгранични сделки. Целта е да се укрепи финансовата стабилност и сигурност в Европа с новия план.


Докато предложението беше представено на 20-ти юли, Европейският парламент ще вземе окончателното решение по пакета, което може да отнеме до две години, докато то стане ново законодателство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Германският закон, който позволява на фондове да инвестират в крипто, влиза в сила

Както CryptoDnes отрази по-рано, законът за алокация на фондове в Германия, въведен през април и одобрен от парламента малко след това, позволява на “Spezialfonds” или специални фондове да инвестират ...
ЮЛИ. 16, 2021 16:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Италиански регулатор издава предупреждение срещу Binance

Италианският регулатор на пазара на ценни книжа, Комисията за италиански компании и борси (CONSOB), публикува изявление, в което заяви, че Binance Group и свързаните с него компании нямат право да пре...
ЮЛИ. 15, 2021 18:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ню Йорк предлага щатските служители да разкриват своите крипто притежания

Законопроектът, внесен на 2-ри юли според публичните регистри, беше спонсориран от държавния сенатор Рейчъл Мей. Чрез изменение на щатския закон за щатските служители, съгласно обобщение на законодате...
ЮЛИ. 8, 2021 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance спира SEPA еврови банкови трансфери

Това бе обявено в имейл, изпратен до клиентите във вторник. По-конкретно, депозитите в евро чрез Единната зона за плащания в евро или SEPA са били задържани за период от 7 дни поради обстоятелств...
ЮЛИ. 7, 2021 11:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света