НАЧАЛО Алткойни

Секторът на смарт договорите ще претърпи сериозен растеж следващите 5 години според анализатор

ноември 5, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Секторът на смарт договорите ще претърпи сериозен растеж следващите 5 години според анализатор

Анализаторът на Bloomberg Intelligence Джейми Коутс прогнозира експлозивен растеж в сектора на блокчейн смарт договорите, особено за Етериум (ETH) и Solana (SOL), като предвижда 100 милиона потребители дневно до 2028 г.

Понастоящем тези платформи могат да се похвалят с над пет милиона дневни потребители, като от 2019 г. насам тримесечният им ръст е 29%. Очакваният ръст представлява 20-кратно увеличение.

Коутс прави паралел между това потенциално разширяване и траекторията на PayPal, отбелязвайки, че на PayPal са били необходими 13 години, за да достигне 100 милиона дневни потребители.

Ако приемем, че ще има устойчив ръст от 20 % на тримесечие, Коутс предвижда общата пазарна капитализация на екосистемата за смарт договори да нарасне от сегашните $350 милиарда до зашеметяващите $5-$14 трилиона, когато броят на потребителите достигне 100 милиона. Това означава увеличение от 1,328% до 3,900%.

Той подчерта, че макар тази прогноза да е опростена оценка и да не трябва да бъде единствената основа за оценка, тя подчертава взаимозависимостта между приемането на потребителите и цените на активите. С напредването на внедряването цените на някои активи вероятно ще се повишат значително.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ криптовалутите за следващият алткойн сезон според ChatGPT

Според мнозина предстои рязък скок на пазара на криптовалути, тъй като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни други криптовалути отбелязват нови ценови върхове наред с повишените долни нива.

декември 4, 2023 7:00 2 мин. четене

3 евтини криптовалути, на които да обърнете внимание следващата седмица

С наближаването на края на годината някои криптовалути навлизат във фаза на консолидация, докато други представят обещаващи инвестиционни перспективи.

декември 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.