НАЧАЛО Други

NFT проектите загубиха своя блясък – лошото представяне хвърля сянка върху сектора

ноември 4, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT проектите загубиха своя блясък – лошото представяне хвърля сянка върху сектора

През 2023 г. секторът на незаменяемите токени (NFT) отбеляза значителен спад в сравнение с върховото си представяне през 2021 г.

Според доклад на позната компания за проучвания на веригата Nansen от 2 ноември общата пазарна капитализация на NFT се е сринала до 2.63 милиона Етериум (ETH) токена, което се равнява на приблизително $4.7 милиарда по текущи пазарни цени.

Това е значителен спад спрямо зашеметяващата оценка от $3 трилиона, наблюдавана през бичия период от ноември 2021 г. Спадът може да се отдаде главно на по-широките мечи пазарни условия, които доведоха до рязко понижение на цените на криптовалутите, включително ETH.

Обемите на продажбите достигнаха най-високата си точка през февруари, но оттогава постоянно намаляват, особено през второто и третото тримесечие, без да се виждат признаци на възстановяване. Търговците възприеха по-предпазлив подход, тъй като средният брой закупени и продадени NFT на портфейл отбеляза значителен спад в сравнение с 2021 г.

Тези тенденции бяха потвърдени от данните на Cryptoslam, които разкриха рязко намаляване на броя на уникалните купувачи и продавачи. През октомври активни бяха само 535,000 купувачи и 496,000 продавачи, което е забележителен контраст с над един милион търговци в двата сегмента, регистрирани през януари 2022 г.

Освен това CryptoPunks, колекцията с най-голяма пазарна капитализация, наблюдава факта, че подовите ѝ цени започват да намаляват от март, нарушавайки стабилността, наблюдавана от юли 2022 г. насам. Към момента на изготвяне на статията подовата стойност на тази колекция, собственост на Yuga Labs, е намаляла с 25% от началото на годината.

В заключение, NFT секторът се сблъска с предизвикателен период, като бенчмарк индексът NFT -500 на Nansen не се представи добре спрямо основните криптоактиви като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), както и спрямо традиционните пазарни показатели.

NFT индексът показа най-последователния спад сред всички класове активи, което показва, че зимата на незаменяемите токени вероятно ще се задържи още известно време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.