НАЧАЛО Крипто Крими

SEC завежда дело срещу ICO кампания от 2017 г.

август 17, 2022 12:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC завежда дело срещу ICO кампания от 2017 г.

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) е подала жалба във връзка с първичното предлагане на монети през 2017 г. от блокчейн проект, първоначално разработен от Walt Disney Company.

В известие от вторник SEC заяви, че е повдигнала обвинения на Dragonchain, Dragonchain Foundation, Dragon Company и техния основател Джон Джоузеф Роетс за набирането на $16.5 милиона в предварителна продажба и първично предлагане на монети от 2017 г.

Според финансовия регулатор Роетс, Dragonchain и Dragonchain Foundation са извършили нерегистрирано предлагане на токени DRGN в предварителна продажба през август 2017 г. и ICO през октомври и ноември 2017 г., като са набрали $14 милиона.

Dragonchain продават DRGN за да покрият оперативни разходи

Твърди се, че и трите юридически лица и техният основател също така са продали DRGN на стойност $2.5 милиона „за покриване на бизнес разходи за по-нататъшно разработване и предлагане на пазара на технологията Dragonchain“ от 2019 до 2022 г.

Преди предлагането на Dragonchain, през юли 2017 г. SEC публикува доклад, в който призовава компаниите да се регистрират в правителствената агенция, като сочи към това, че планира да разглежда много ICO като предлагане на ценни книжа, подлежащи на приложимите закони.

Комисията заяви, че ще поиска „постоянни съдебни забрани, опрощаване на суми с предварителни лихви, граждански санкции срещу и забрани за поведение“ срещу Роетс и трите дружества въз основа на предполагаеми нарушения на Закона за ценните книжа от 1933 г.

Според писмо от май 2022 г., публикувано в акаунта на Dragonchain в Twitter във вторник, Роетс е знаел, че SEC възнамерява да повдигне обвинения, свързани с продажбата на нерегистрирани ценни книжа, преди да изтече давностният срок. Компанията разкритикува правителствената агенция за това, че има привидно остарял подход към регулирането на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Digital Currency Group подаде заявка да стане лобист


„SEC избира проектите, към които да се насочи, като често отделя тези с най-голяма възможност да нарушат утвърдените интереси, а на други дава свободен пропуск“, каза Роетс. „Комисията се опитва да вкара софтуерната технология в несъвместимо законодателство за ценните книжа от 30-те години на миналия век. Това поставя под въпрос дали Комисията разбира технологията достатъчно, за да я регулира ефективно.“

Walt Disney започва да разработва блокчейна Dragonchain през 2014 г., като през 2016 г. го превръща в платформа с отворен код и го пуска публично. По-късно бивши служители на Disney създават Dragonchain Foundation, която управлява протокола. Към момента на публикуването блокчейнът все още беше активен, но Dragonchain до голяма степен остана извън основните крипто новините на фона на други бурно развиващи се проекти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене