НАЧАЛО Други

SEC се съмняват за ролята на Coinbase във фалита на голям крипто заемодател

септември 28, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC се съмняват за ролята на Coinbase във фалита на голям крипто заемодател

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) се противопоставя на настоящото участие на Coinbase в плана за несъстоятелност на Celsius.

Celsius, крипто заемодател, първоначално подаде молба за обявяване в несъстоятелност през юли 2022 г., след като родните му активи спаднаха с над 99% и не можеше да изпълни тегленията на клиенти.

Най-новият план на фалиралия кредитор по глава 11 включва използването на Coinbase като агент за разпределяне на крипто обратно на бившите му клиенти.

SEC обаче внесе миналата седмица заявление, в което изрази загриженост относно този избор на агент за разпространение.

Юристите на регулатора заявиха:

Споразуменията с Coinbase далеч надхвърлят услугите на агент по дистрибуция, като предвиждат брокерски услуги и услуги за главна търговия, които включват много от опасенията, повдигнати в иска на SEC в Окръжния съд срещу Coinbase…

Изглежда, че има допълнително споразумение с Coinbase, което длъжниците се стремят да подадат под печат, но то не е било предоставено на служителите на SEC.

Длъжниците потвърдиха, че не възнамеряват Coinbase да предоставя брокерски услуги на длъжниците, въпреки формулировката в споразуменията с Coinbase, която твърди обратното. Въпреки това от Съда не следва да се иска да одобри сделка, в която липсват съществени условия или те са противоречиви.

През юни Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) заведе дело срещу Coinbase, обвинявайки компанията, че работи като нерегистрирана борса за ценни книжа, брокер и клирингова агенция.

В понеделник Пол Гревал, главен юридически директор на Coinbase, постави под въпрос възражението на регулатора срещу участието на неговата компания в плана за фалит на Celsius.

Бившият главен изпълнителен директор на Celsius Алекс Машински и Рони Коен-Павон, бивш главен директор по приходите на компанията, бяха арестувани през юли.

На бившите ръководители бяха повдигнати различни наказателни и граждански обвинения от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC), Федералната търговска комисия (FTC), Министерството на правосъдието (DOJ) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).

FTC конкретно обвини Машински, че е подмамил потребителите да прехвърлят криптовалута в платформата, като лъжливо е обещал, че депозитите ще бъдат сигурни и винаги на разположение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.