Home

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

15.09.2022 17:35 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

Chicago Crypto Capital и трима нейни служители бяха обвинени в измама на инвеститорите чрез предлагане на нерегистрирани ценни книжа под формата на крипто активи, стана ясно от съобщение в сряда.

Твърди се, че собственикът на крипто брокера Брайън Амоа и бившите продавачи Даркас Оливър Йънг и Елбърт “Ал” Елиът са функционирали като незаконни брокери-дилъри, като са предлагали нерегистрирани токени Beaxy (BXY), което им е помогнало да съберат $1.5 милиона от 100 неопитни инвеститори в периода между август 2018 г. и ноември 2019 г.

BXY са били емитирани от несъществуващата крипто борса Beaxy, за която се твърди, че е сключила сделка с Chicago Crypto Capital през август 2018 г. за продажба на тези токени.

Но SEC заяви, че BXY не е била регистрирана в Комисията. Освен това нито една от участващите страни не е била допустим брокер.

Твърди се, че компанията е направила неверни твърдения пред инвеститорите относно съхранението и доставянето на токените BXY, допълнителните такси, начислявани от фирмата, личните им инвестиции в BXY и финансовите проблеми с емитента Beaxy.

“Всяко от тези неверни твърдения би било информация, която един разумен инвеститор би искал да знае”, пише регулаторът в жалбата си.

В резултат на това някои инвеститори така и не успяха да защитят своите дялове в BXY и всички инвеститори в крайна сметка платиха неизвестна сума за своите токени, заяви SEC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сливането на Етериум (ETH) премина успешно


Досега само Йънг се е съгласил да се споразумее с регулатора за неразкрита сума.

Chicago Crypto Capital продава крипто активи и популяризира други инвестиции, свързани с блокчейн. Нейният уебсайт се описва като консултантска фирма, създадена за проучване на децентрализираното финансиране.

Действията по прилагане на законодателството, свързани с крипто, се засилиха през последните месеци след опасенията за ликвидността в индустрията. Председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Гари Генслер. повтори тази седмица, че крипто фирмите трябва да се регистрират при регулаторите. Той заяви, че огромното мнозинство от близо 10,000 токена на пазара са ценни книжа и че е поискал от служителите да работят с крипто предприемачите, за да бъдат регистрирани техните токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Хакери експлоатират фалшиви връзки към Zoom, за да крадат криптовалути

Крипто измамниците стартираха нова фишинг атака, при която използват фалшиви връзки към Zoom, за да инсталират зловреден софтуер на компютрите на жертвите.

23.07.2024 15:01 1мин. четене

Брокер на FTX е осъден да върне милиони след злоупотреба със средства

Брокер на FTX с опит в делата на Mt Gox, Celsius и Voyager Digital е задължен да върне $1.9 милиона, след като е използвал присвоените средства за лична изгода и крипто инвестиции.

23.07.2024 8:00 1мин. четене

Хакерът, който атакува WazirX, продаде 5 милиона от този токен

Неотдавнашен пробив в сигурността на WazirX доведе до кражба на целия резерв от PUSH токени, държани на борсата.

22.07.2024 21:00 1мин. четене

Gemini и IRA Financial уреждат съдебен спор за кибератака през 2022 г.

Съобщава се, че Gemini, известна крипто борса, и IRA Financial Trust, платформа за самостоятелно управлявани пенсионни сметки, са уредили правен спор, свързан с кибератака през 2022 г.

22.07.2024 8:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.