НАЧАЛО Крипто Крими

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

септември 15, 2022 17:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

Chicago Crypto Capital и трима нейни служители бяха обвинени в измама на инвеститорите чрез предлагане на нерегистрирани ценни книжа под формата на крипто активи, стана ясно от съобщение в сряда.

Твърди се, че собственикът на крипто брокера Брайън Амоа и бившите продавачи Даркас Оливър Йънг и Елбърт “Ал” Елиът са функционирали като незаконни брокери-дилъри, като са предлагали нерегистрирани токени Beaxy (BXY), което им е помогнало да съберат $1.5 милиона от 100 неопитни инвеститори в периода между август 2018 г. и ноември 2019 г.

BXY са били емитирани от несъществуващата крипто борса Beaxy, за която се твърди, че е сключила сделка с Chicago Crypto Capital през август 2018 г. за продажба на тези токени.

Но SEC заяви, че BXY не е била регистрирана в Комисията. Освен това нито една от участващите страни не е била допустим брокер.

Твърди се, че компанията е направила неверни твърдения пред инвеститорите относно съхранението и доставянето на токените BXY, допълнителните такси, начислявани от фирмата, личните им инвестиции в BXY и финансовите проблеми с емитента Beaxy.

“Всяко от тези неверни твърдения би било информация, която един разумен инвеститор би искал да знае”, пише регулаторът в жалбата си.

В резултат на това някои инвеститори така и не успяха да защитят своите дялове в BXY и всички инвеститори в крайна сметка платиха неизвестна сума за своите токени, заяви SEC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сливането на Етериум (ETH) премина успешно


Досега само Йънг се е съгласил да се споразумее с регулатора за неразкрита сума.

Chicago Crypto Capital продава крипто активи и популяризира други инвестиции, свързани с блокчейн. Нейният уебсайт се описва като консултантска фирма, създадена за проучване на децентрализираното финансиране.

Действията по прилагане на законодателството, свързани с крипто, се засилиха през последните месеци след опасенията за ликвидността в индустрията. Председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Гари Генслер. повтори тази седмица, че крипто фирмите трябва да се регистрират при регулаторите. Той заяви, че огромното мнозинство от близо 10,000 токена на пазара са ценни книжа и че е поискал от служителите да работят с крипто предприемачите, за да бъдат регистрирани техните токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Арестуваха един от най-популярните крипто инфлуенсъри докато стриймва

Според информацията крипто инфлуенсърът Бен Армстронг, известен преди това като “BitBoy”, е бил арестуван, докато е предавал на живо пред дома на бивш бизнес партньор, за когото твърди, че притежава неговото Ламборгини.

септември 27, 2023 15:00 1 мин. четене

Топ крипто борса загуби близо $8 милиона в криптовалути след пробив на сигурността

На 24 септември борсата HTX на Huobi Global претърпя значителен пробив в сигурността, в резултат на което бяха загубени дигитални активи на стойност $7.9 милиона.

септември 26, 2023 13:00 2 мин. четене

Крипто борса претърпя тежък пробив на сигурността – засегнати са 100,000 сметки

Водещата крипто борса в Южна Корея – Upbit – в момента се бори със значителен пробив в сигурността, който се отрази на цялата крипто общност.

септември 25, 2023 16:00 2 мин. четене

Бивш банкер от Deutsche Bank се призна за виновен за организиране на крипто измама

На 10 септември Министерството на правосъдието на САЩ публикува съобщение относно бивш инвестиционен банкер, който се призна за виновен в организирането на инвестиционна измама с криптовалута.

септември 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.