НАЧАЛО Крипто Крими

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

Chicago Crypto Capital и трима нейни служители бяха обвинени в измама на инвеститорите чрез предлагане на нерегистрирани ценни книжа под формата на крипто активи, стана ясно от съобщение в сряда.

Твърди се, че собственикът на крипто брокера Брайън Амоа и бившите продавачи Даркас Оливър Йънг и Елбърт „Ал“ Елиът са функционирали като незаконни брокери-дилъри, като са предлагали нерегистрирани токени Beaxy (BXY), което им е помогнало да съберат $1.5 милиона от 100 неопитни инвеститори в периода между август 2018 г. и ноември 2019 г.

BXY са били емитирани от несъществуващата крипто борса Beaxy, за която се твърди, че е сключила сделка с Chicago Crypto Capital през август 2018 г. за продажба на тези токени.

Но SEC заяви, че BXY не е била регистрирана в Комисията. Освен това нито една от участващите страни не е била допустим брокер.

Твърди се, че компанията е направила неверни твърдения пред инвеститорите относно съхранението и доставянето на токените BXY, допълнителните такси, начислявани от фирмата, личните им инвестиции в BXY и финансовите проблеми с емитента Beaxy.

„Всяко от тези неверни твърдения би било информация, която един разумен инвеститор би искал да знае“, пише регулаторът в жалбата си.

В резултат на това някои инвеститори така и не успяха да защитят своите дялове в BXY и всички инвеститори в крайна сметка платиха неизвестна сума за своите токени, заяви SEC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сливането на Етериум (ETH) премина успешно


Досега само Йънг се е съгласил да се споразумее с регулатора за неразкрита сума.

Chicago Crypto Capital продава крипто активи и популяризира други инвестиции, свързани с блокчейн. Нейният уебсайт се описва като консултантска фирма, създадена за проучване на децентрализираното финансиране.

Действията по прилагане на законодателството, свързани с крипто, се засилиха през последните месеци след опасенията за ликвидността в индустрията. Председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Гари Генслер. повтори тази седмица, че крипто фирмите трябва да се регистрират при регулаторите. Той заяви, че огромното мнозинство от близо 10,000 токена на пазара са ценни книжа и че е поискал от служителите да работят с крипто предприемачите, за да бъдат регистрирани техните токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

Издадена е заповед за ареста на До Куон – основателя на Terra

Съдът издава заповед за арест на До Куон от Terra, докато LUNA се срива с 40% за 2 часа

септември 14, 2022 13:28 1 мин. четене