НАЧАЛО Крипто Крими

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

септември 15, 2022 17:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

Chicago Crypto Capital и трима нейни служители бяха обвинени в измама на инвеститорите чрез предлагане на нерегистрирани ценни книжа под формата на крипто активи, стана ясно от съобщение в сряда.

Твърди се, че собственикът на крипто брокера Брайън Амоа и бившите продавачи Даркас Оливър Йънг и Елбърт „Ал“ Елиът са функционирали като незаконни брокери-дилъри, като са предлагали нерегистрирани токени Beaxy (BXY), което им е помогнало да съберат $1.5 милиона от 100 неопитни инвеститори в периода между август 2018 г. и ноември 2019 г.

BXY са били емитирани от несъществуващата крипто борса Beaxy, за която се твърди, че е сключила сделка с Chicago Crypto Capital през август 2018 г. за продажба на тези токени.

Но SEC заяви, че BXY не е била регистрирана в Комисията. Освен това нито една от участващите страни не е била допустим брокер.

Твърди се, че компанията е направила неверни твърдения пред инвеститорите относно съхранението и доставянето на токените BXY, допълнителните такси, начислявани от фирмата, личните им инвестиции в BXY и финансовите проблеми с емитента Beaxy.

„Всяко от тези неверни твърдения би било информация, която един разумен инвеститор би искал да знае“, пише регулаторът в жалбата си.

В резултат на това някои инвеститори така и не успяха да защитят своите дялове в BXY и всички инвеститори в крайна сметка платиха неизвестна сума за своите токени, заяви SEC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сливането на Етериум (ETH) премина успешно


Досега само Йънг се е съгласил да се споразумее с регулатора за неразкрита сума.

Chicago Crypto Capital продава крипто активи и популяризира други инвестиции, свързани с блокчейн. Нейният уебсайт се описва като консултантска фирма, създадена за проучване на децентрализираното финансиране.

Действията по прилагане на законодателството, свързани с крипто, се засилиха през последните месеци след опасенията за ликвидността в индустрията. Председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Гари Генслер. повтори тази седмица, че крипто фирмите трябва да се регистрират при регулаторите. Той заяви, че огромното мнозинство от близо 10,000 токена на пазара са ценни книжа и че е поискал от служителите да работят с крипто предприемачите, за да бъдат регистрирани техните токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене

Вълна измами таргетира MetaMask портфейли – ето какво трябва да знаете

Джош Чавез, базиран в САЩ художник на NFT, създал колекционерски предмети за редица известни спортисти, стана жертва на измама.

януари 21, 2023 17:00 2 мин. четене